Juhannusta ennen Jesse oli viikon riparilla ja perheen naiset paiskivat töitä. Juhannus meni kotona oleillessa ja sen jälkeen alkoikin konfirmaatioon valmistautuminen (leipomista ja siivoamista suom.huom.). Tottis-treenit jäi parilta viikolta väliin, mutta yritettiin paikata sitä iltaisin ulkoillessa. Raunioilla tuli käytyä, mutta edistyminen on nyt vähän jumissa.

Eilen oltiin Petikossa: Binka mölli-tokossa ja Aapo mätsärissä. Binkan kanssa käytiin tasaamassa ohjaajan jännitystä, ettei koiran aika mene ohjaajan rauhoittelemiseen. Ilta oli tosi helteinen. Kentälle kävellessä Binka kaarsi tien viereen ohrapeltoon ja jäi sinne makaamaan. Suostui se lopulta tulemaan kentälle asti, mutta ilmeisesti tuolla koiralla ei kilpailuviettiä ole ihan huimasti, kun oli valmis vaihtamaan kaiken ohrapellolla makaamiseen Cool.

Binkan mölli-tulos:

Luoksepäästävyys: 10

Paikallaan makaaminen:10

Seuraaminen kytkettynä: 6

Seuraaminen taluttimetta: 6

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0

Luoksetulo: 7

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7

Estehyppy: 6

Kokonaisvaikutus: 8

Kokonaispisteet 131

Ohjaaja oli ihan tyytyväinen, vaikka koira käyttikin osan energiastaan mamman rauhoittelemiseen. Kotiläksyksi ohjaajalle tuli opetella oikealle ja vasemmalle käännöksen ero (jos liikkeenohjaaja käskee oikealle, niin älä käänny vasemmalle) ja se, ettei maahanmenon käskysana ole Binkalla "istu". Luoksetulo oli veltto ja koira oli ihan kuin ei olisi ikinä kuullutkaan siitä, että luoksetulossa tullaan ohjaajan eteen istumaan. Estehyppyä ollaan Binkan kanssa harjoiteltu muutaman kerran, kun on satuttu esteen kohdalle, joten siihen tulokseen voidaan olla ihan tyytyväisiä. Binka lähti kiertämään takaisin esteen toiselle puolelle, mutta ohjaaja oli liian hidas käskynsä kanssa: koira toki pysähtyi heti, kun sai käskyn Nolostunut. Kokonaisvaikutus oli 8, koska "sillä on niin kauniit silmät".

Palkinto-namin Binka pisteli heti poskeensa ja painui sen jälkeen takaisin ohrapellolle makaamaan.

Aapo kävi tosiaan pyörähtelemässä siellä mätsärikehässä. Aapo pelleili kehässä, ei halunnut seistä eikä ainakaan tehdä lähempää tuttavuutta tuomarin kanssa. Koiran ilme oli: "Pysy sä akka omalla reviirilläs, enhän mäkään sun suuhus tunge!". Kyllä Aapo sitten kuitenkin alistui tuomarin kopeloitavaksi. Sininen nauhahan sieltä meille sitten tuli. Sinisten kehässä pyörittiin pitkään ja vasta kun jäljellä oli kymmenisen koiraa, pudottiin pois. Itse olen kuitenkin ihan tyytyväinen; eihän se mikään ihme ole, että kelpie ei sijoitu edes siellä mätsärissä kun ei se sijoitu virallisissa RYP-kehissäkään.