Patologin lausunto koepaloista tuli ja vahvisti asian; Aapolla on mukokutaaninen pyoderma. Hidas vaste hoidolle johtuu luultavasti siitä, että näytteissä oli erityisen paljon lymfosyyttejä. Eläinlääkäri vahvisti, ettei kyseinen tauti ole perinnöllinen eikä se myöskään johdu mistään allergioista, joten ei ole mitenkään ennalta ehkäistävissä. Kerran hoidettuna mukokutaanisen pyoderman ei pitäisi uusia, mutta yksittäisissä tapauksissa sen voi saada uudelleen. Maanantaina sitten aloitetaan pojalle paikallishoitona anti-inflammatorinen voide ja jatketaan antibiooteilla. Voide kun on erityislupavalmiste joudutaan odottamaan sen saantia maanantaihin saakka, mutta eipä tuo haittaa kun tikitkin otetaan pois vasta tänään niin ehtii kasvaa ruvet reikien päälle. Maanantaina saadaan vielä tietää, kuinka pitkän doping-karenssin hoito vaatii. 

Ihanaa! Tikkien poiston jälkeen Aapo pääsee taas lekkimään kavereiden kanssa ja juoksemaan vapaana; Kymmenen päivää pelkkää hihnalenkkiä ja ainoana aivojumppana tottis vain namipalkalla on kiristänyt kaikkien hermoja. Aapo kun ei tahdo iltaisin rauhoittua, vaan:

Pieni kelpie-poika vaan,

Kirjahyllyyn kurkottaa...

Yhä ylös yrittää,

Ylähyllylle hän kiipeää...

Aapon meno tötsä päässä on poikinut jo kasan vitsejä, joista esimerkkinä mainittakoon Jessen kommentti: "Johto vaan Aapolle perään, niin meilläkin näkyy Canal+". Kaveri kun roikkuu seinillä ja näyttää erehdyttävästi lautasantennilta. Tästä Aapolle onkin juontunut nimi "Kaapeli-Aapeli".

Binkan kanssa on harjoiteltu noutokapulaa ihan alkeista: nyt on päästy vaiheeseen, että meidän pehmoposkinen neiti suostuu nostamaan kapulan maasta ja antaa sen ohjaajan käteen. Kapulan kantaminen ohjaajan luoksen onkin jo aivan liian vaativaa Silmänisku. Keskittyminen tekemiseen ohjaajan kanssa on kuitenkin parantunut tosi paljon. Aikaisemmin, jos joku koira tuli häiritsemään tottistelua, niin neidistä oli paljon mukavampaa lähteä juoksemaan kilpaa kaverin kanssa. Nyt jos joku erehtyy tulemaan lähelle, niin neiti kimahtaa heti: "Painu tiehesi, etkö sä näe, että mulla on tässä duuni kesken".