Joulu tuli ja meni. Jouluna oltiin vain kotona. Koirien kanssa käytiin päivällä metsälenkillä ja voi sitä riehumista. Aapo ja Brixi juoksivat hangessa päättömästi edestakaisin, Binka katsoi parhaaksi kävellä ihan polulla. Neidin arvolle kun on sopimatonta riehua kuin pahaiset kakarat. Kotona koirat saivat puruluut ihan jo senkin takia, etteivät olleet suuremmin avustamassa lahjojen jaossa.

Välipäivinä meille iski kennelyskä. Ainoa yskijä oli Brixi, mutta se yski sitten muidenkin edestä. Kaksi yötä valvottiin, mutta pikkuhiljaa se siitä parani eikä tauti loppujen lopuksi kestänyt kuin muutaman päivän.

Uutena vuotena käytiin Binkan ja Aapon kanssa päivällä metsälenkillä. Brixi pääsi erikseen lenkille, kun ei viitsinyt toipilasta rasittaa, vaikkei silloin enää oikeastaan yskinytkään. Alkuillasta koirat nukkuivat ihan rauhallisesti, vaikka ulkona jo paukkuikin. Binka rakastaa istua ikkunalla katselemassa raketteja ja sitä se teki nytkin. Seitsemän jälkeen lähdettiin viemään koiria ulos, että ehdittäisiin ennen pahinta paukuttelua. Mentiin läheiseen koirapuistoon riekkumaan hetkeksi. Koirat eivät olleet paukuttelusta moksiskaan, kunnes joku IDIOOTTI keksi ampua raketteja läheisestä metsiköstä ja suoraan koirapuiston päälle. Aapo ja Brixi säikähtivät ja Aapo oli sitä mieltä, että kotiin ja lujaa. Kotona Aapolla oli vielä rauhottumisvaikeuksia ja jälleen kerran koirat saivat puruluut pitämään ajatukset jossain muussa kuin raketeissa. Tytöt rauhottuivat nukkumaan, mutta Aapo oli koko illan levoton. Aapo pääsi vielä kerran ulos yhdentoista aikoihin. Silloin kukaan ei onneksi keksinyt räjäyttää mitään missään lähellä ja Aapo totesi, ettei niitä raketteja tarvitsekaan pelätä. Onneksi näin.

On se mukavaa, kun täällä Etelä-Suomessakin on lunta. Pakkasta voisi tosin olla vähemmän kuin 15-20 astetta. Treenaaminen on jäänyt vähemmälle juuri noiden lämpötilojen takia. Aapon kanssa on yritetty treenailla lenkin yhteydessä aina vähän ja kontakti on parantunutkin huomattavasti. Valitettavaa on, että kun kontakti paranee, paikka huononee: Aapo seuraa ihan oikealla paikalla, kun ei pidä kontaktia ja kun pitää loistavan kontaktin seuraa kelpienmitan päässä edellä. On niitä ihan oikeasti onnistuneita seuraamispätkiäkin tullut ja niitä hiotaan.

Tässä kuvia tämän päivän metsälenkiltä

luminenä-Binka ja hörökorva-Brixi

Binka

pikkuprinsessa-Brixi

sekaisin lumesta -Aapo

Ryhmä rämä

Kaikki ulkoilureitit ovat täynnä hiihtäjiä ja sauvakävelijöitä, joten umpihangessa kahlaaminen keskellä metsää alkaa olla se ainoa vaihtoehto juoksuttaa koiria irti. Tosin pois lähtiessä mentiin ladun yli, missä Brixi teki sitten lähempää tuttavuutta hiihtäjien kanssa . Onneksi kiva ulkoiluilma teki ne hiihtäjätkin hyväntuulisiksi: niitä nauratti pieni vilkas duracell-kelpie loikkimassa edestakaisin suksien edessä. Brixi on tänään 4kk. . . nopeasti on aika mennyt.