Niin tämä päivä oli juuri sellainen. Saatiin varapaikat toko-kokeesta ja lähdettiin aamulla - ehkä ei niin kovin virkeänä - koirien kanssa metsälenkille ennen koetta ajatuksena, ettei sitten tarvitse niitä pissa-kakka-lenkkejä koepaikalla olla heti tekemässä. Hyvä suunnitelma . Brixi lähti mukaan turistiksi. Metsälenkiltä auton luokse päästyä havaittiin "pientä luomua" Brixin kaulassa: koira oli pyörinyt siinä itsessään ja sitä olikin sitten joka paikassa - jopa kaulapannan alla YÄK!!! Onneksi oli vesipulloja mukana, sillä aikataulu ei enää sallinut koiran viemistä kotiin pestäväksi (eikä tuota olisi voinut autoon laittaa).

Tuomarina oli Pirkko Bellaoui.

Binka kilpaili numerolla 4, joten päästiin heti tosi toimiin:

1. Luoksepäästävyys 10: koira istui nätisti ja taisi vielä nuolaista tuomarin kättäkin .

2. Paikalla makaaminen 8: maahanmeno oli hidas, pysyi kuitenkin hienosti loppuun asti. Tuomari sanoi pudottaneensa pisteitä kaksoiskäskytyksestä . Käskyjä kyllä oli vain yksi, mutta noudattaminen oli sen verran hidasta, että ohjaaja ehti jo miettiä toisen käskyn antamista.

3. Seuraaminen kytkettynä 5,5: väljää, tosi väljää . Parista hihnapakotteesta tuli huomautus.

4. Seuraaminen taluttimetta 6: väljää edelleen. Pysähdyksissä koira kuitenkin tuli koko ajan hyvään perusasentoon (vaikka olisi vähän pitänyt pakittaakin ).

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Kaksoiskäsky ja koira jäi niin hienosti seisomaan, että tuomari totesikin liikkeen olleen tosi hieno "seisominen seuraamisen yhteydessä" .

6. Luoksetulo 8,5: Tuomarin mielestä hidas . . . no, ei tuo kyllä tokon lyhyillä matkoilla ole koskaan juossutkaan kovin kovaa.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7,5: hiippaili perässä oman mittansa verran (mitä ei tietenkään tehnyt maahanmenon yhteydessä )

8. Estehyppy 8: Koira oli jo menossa esteelle ja ennen liikettä piti kolme kertaa kieltää menemästä (onko harjoittelu tuottanut tulosta ). Hyppäsi hienosti ilman käsiapuja ja jäi seisomaan esteen taakse. Ennakoi perusasennon, koska ohjaajan jalka osui koiran takajalkaan vierelle menossa.

9. Kokonaisvaikutus 7: Tuomari epäili ohjaajan jännittämisen vaikuttaneen koiraan passivoivasti  (eipä tuo tullut suurena uutisena).

Pisteitä tänään yhteensä 132,5 ALO3.

Aapo kisasi numerolla 18 ja oli ALO-luokan viimeinen koira.

1. Luoksepäästävyys 8: Ohjaaja antoi koiralle sivulle käskyn, kun tuomari oli edellisen koiran luona. Tästä pisteiden menetys . Koira pysyi muuten hyvin paikallaan istuen.

2. Paikalla makaaminen 9: Koira ennakoi perusasentoon nousemisen nytkäyttämällä vähän etujalkaa.

3. Seuraaminen kytkettynä 7: Tuomarin mielestä edisti liikaa , mutta piti kontaktin hyvin, eikä väljyyttäkään ollut.

4. Seuraaminen taluttimetta 7: Samalla selityksellä kuin kohta 3.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Aapo oli perusasennossa, kun joku "äiti-ihminen" tuli suoraan puskista kentän päähän potkimaan lastensa kanssa palloa . "Pallohullu"-Aapo singahti leikkimään pallolla ja ohjaaja perässä. Ohjaaja sanoi "äiti-ihmiselle" nätisti, että voisiko palloa mennä potkimaan vähän kauemmaksi, kun  kentällä on koetilanne, johon "äiti-ihminen" vastasi: "Tässä on kyllä tilaa meille kaikille ." Sitten lähti lastensa kanssa kävelemään kehän laitaa läheiselle leikkikentälle. Tuomari piti häiriötä kohtuuttomana ja antoi mahdollisuuden jatkaa liikkeiden tekemistä . Aapo perusasentoon ja uudelleen yrittämään, jolloin "äiti-ihminen" lastensa kanssa koiran ohi mennessään potki palloa uudelleen . Koira yritti mennä perään, mutta ohjaaja sai napattua kiinni - koe oli sitten siinä .

Tuomari keskeytti kokeen. Pisteitä oli tullut siihen mennessä 77 ja koira oli täynnä tekemisen riemua, joten ymmärrettävästi ohjaajaa otti päähän "lievästi" varsinkin, kun "äiti-ihminen" saavuttuaan läheiselle leikkikentälle pisti pallon sivuun ja lapset alkoivat keinua . . . vähän pistää vihaksi.

Kokeen järjestäjät olivat kyllä empaattisia ja antoivat ohjaajalle vinkulelun lohdutuspalkinnoksi.

Kokeen jälkeen ehdittiin vielä käydä kotona syömässä ja sitten matka jatkui agility-treeneihin. Siellä sekä ohjaaja että koira saivat tekemisen riemua ja vähän paremmalla mielellä päästiin takaisin kotiin.