Käytiin tänään Aapon ja Brixin kanssa Palveluskoiratapahtumassa pyörähtämässä. Alkuun oli pieni "pelko" siitä, että saattaisi sataa, mutta onneksi ei. Sää oli kuitenkin kolea ja aika-ajoin tuli kylmä seisoskellessa. Oltiin paikalla jo ennen yhdeksää, kun haluttiin seurata PK-kisojen tottisosuutta. Kelpiekehä alkoi vasta kahdeltatoista, joten ennen sitä oli runsaasti aikaa seurata tottiksia, muiden rotujen kehiä ja käydä shoppailemassa. Aapolle ostettiin kolme juuttipatukkaa hakutreeneihin palkaksi, kun maalimiehen etsiminen ja palkan saaminen on mennyt jokseenkin sikailuksi.

Kelpieitä oli paikalla neljä, ja ne arvosteli Harry Tast.

BRIXI: "Erinomainen tyyppi & paljon temperamenttia. Kaunisilmeinen, hyvin narttumainen pää. Hyvin kehittynyt runko. Jäntevä selkä. Hyvät kulmaukset ja lihaskunto. Liikkuu tehokkaasti." PEK1 KP ROP-pentu BIS3

AAPO: "Ryhdikäs & tasapainoinen nuori uros. Hyvin kehittynyt oikeanmuotoinen rintakehä. Hyvä pään muoto & ilme. Etuasentoiset lavat. Hyvin rakentunut takaosa. Oikea karvanlaatu. Säännölliset liikkeet. Taitavasti esitetty." NUO ERI1 PU1 SERT ROP

Jäätiin molempien kanssa isoon kehään. Brixi yllätti taas sijoittumalla hienosti kolmanneksi, mutta Aapolle oli tarjolla vain käsipäivää ja näkemiin.

Kiitokset Kirsille kuvasta BIS-pentu kehässä .

Aiemmin on unohtunut päivittää, mutta päästiin Aapon kanssa AST:n agilityn alkeiskurssille. Kurssin jälkeen katsellaan sitten, mitä jatkossa tehdään. Viime sunnuntaina oli ensimmäiset treenit, ja Aapolla oli tapansa mukaan hieman runsaasti tuota virtaa. Tehtiin putkea ja hyppyä (molempia erikseen) eikä Aapolla ollut mitään ongelmaa kummassakaan. Vauhdilla paineli putkeen eikä ollut väliä oliko kyseessä suora vai käyrä putki. Hypyt meni todella vauhdikkaasti. Jo lähtölupaa odotellessa koira tärisi ja ilme kertoi kaiken: "Anna mä meen jo! Mä-osaan-mä-haluun-mun-on-päästävä-just-nyt! Päästä jo pliiiiiis!" Katseltuaan Aapon menoa hetken toinen kouluttajista totesi, että tuossa on erittäin nopea ja vauhdikas koira. No Aapon agilityharrastus taitaa sitten olla "vauhtia ja vaarallisia tilanteita".

Brixin ja Binkan kanssa on aloitettu rauniotreenit. Brixi aloitti alkeisryhmässä maanantaisin ja Binka jatkaa tiistaisin. Ohjaajalla ei sitten ole ollut vapaa-ajan ongelmia, kun ei tuota vapaa-aikaa juurikaan jää haku- ja tottistreenien lisäksi. Kevät mennään nyt näin, mutta tarkoitus on kesän aikana ottaa sitten molemmat tytöt samana päivänä raunioille. Brixi on aloittanut maalimiesten etsimisen suurella innolla, nyt pitäisi saada malttia lähtemiseen. Neiti kun on mahanalus täynnä jalkoja heti kun "haamu" vilahtaa. Binkalle on talvitauko tehnyt hyvää. Tyttö tekee nenällään hyvin töitä, merkkaa tyhjät ja aloitaa hyvin ilmaisun. Nyt vain kehitetään ilmaisulle kestoa . Pitkää matka on tultu tuon oikeasti haukkumattoman koiran kanssa, ensimmäiseen 1,5-vuoteen paras haukku oli vaimea "häy" . Nyt haukku on vahva ja kantava .

Hyväksytyn BH-kokeen jälkimainigeissa on huomattu, että treenaamisesta on nyt tullut rennompaa ja koirallekin palkitsevampaa. Ohjaajan jännittäminen ja stressaaminen siitä, että BH on suorittamatta teki tottiksesta jo melkoista "pakkopullaa". Tottisosuudessahan ei kumpikaan koira yltänyt parhaaseen suoritukseensa, eikä kumpikaan ohjaaja ollut esitykseen tyytyväinen. Kun nyt on pakkosuorituksen paineesta päästy, niin se toivottavasti alkaa näkyä koirien ja ohjaajien kehityksessäkin .