Tänään oltiin rotuyhdistyksen erikoisnäyttelyssä Tuomarinkartanossa. Näyttelypuuhat aloitettiin jo eilen illalla kantamalla oma kortemme kekoon kehien rakentelupuuhissa. Tuomari oli Päivi Eerola.

AAPO AVO ERI2: Keskikokoa pienempi, hyvin tasapainoinen, keskivahva uros. Riittävä sukupuolileima päässä. Hyvin tyypillinen ilme, hyvä ylälinja, sopivat, tasapainoiset kulmaukset. Tehokkaat vaivattomat liikkeet. Kuivassa, kiinteässä kunnossa. Oikea olemus. Esitetään edukseen.

BRIXI JUN ERI3: Iloinen, avoin ja vauhdikas. Hyvin tasapainoisesti rakentunut. Erittäin lihaksikkaassa kunnossa esiintyvä keskikokoinen & vahva juniorinarttu. Silmät voisivat olla mielellään tummemmat. Hyvä ylälinja. Keskivahva luusto, tilava rintakehä, vahva ylälinja. Tasapainoinen väri. Reipas esiintyminen.

BINKA VAL ERI: Vankkarunkoinen, keskivahva narttu, joka voisi olla hieman kuivemmassa ja kiinteämmässä kunnossa. Lempeäilmeinen, narttumainen pää, lyhyt lantio, häntä nousee liikkeessä reilusti. Pehmeä karvanlaatu. Parempi seistessään kuin liikkeissä. Rauhallinen esiintyminen.

Aapon ja Binkan Kapo-isälle saatiin jälkeläisluokka, jonka sijoitus oli 2 KP. Onnea Sari ja Kapo .

Mia-kasvattajan kasvattajaluokan sijoitus oli 2 KP. Onnea .

Kiitos Riikalle matkaseurasta, avusta kehän liepeillä sekä hienoista kuvista.

Jemma ja Esakin kävivät paikalla tutustumassa kelpie-kehän ihmeisiin.

Päivä oli pitkä ja rankka, mutta oli mukava tavata vanhoja ja uusia tuttuja. Binkan Riia-siskon lapset olivat hyvin edustettuina pentuluokassa. Tosi reippaita, ihania pieniä kelpien alkuja .

Muuten on koirien kanssa käyty treenailemassa lähinnä iltaisin tai aikaisin aamulla. Kesän helteet verottavat kaikkien voimia, eikä päivisin jaksa tehdä juuri mitään. Tytöillä alkoi juoksut viikon välein, joten uintireissutkin on jätetty väliin. Aapolla on ollut vähän rankkaa, kun talossa on kaksi juoksuaikaista narttua ja pieni kelpie tuntee niin kovasti olevansa mies, mutta pahin alkaa olla takana. Ensi viikolla matka jatkuu kohti Kuopion näytelmiä.