Käväistiin Aapon kanssa eilen tokoilemassa Nummi-Pusulassa. Koe pidettiin yleisurheilukentän nurmella eli paikka oli ihan kiva eikä turhia ulkopuolisia häiriöitäkään ollut. Saatiin sitten ilmottautumisen yhteydessä kilpailunumeroksi 13 (voiko koe näin hyvin alkaa???). Tuomarina toimi Harri Laisi.

1. Luoksepäästävyys 8½: Sama vanha virsi, kun ei se takapuoli pysy maassa, kun kiva tuomarisetä tulee kohti, vaan se on kuulkaa mentävä vauhdilla syliin.

2. Paikalla makaaminen 9½: Aapo oli lopun perusasennon suhteen hieman oma-aloitteinen ja siitä puolikas pois.

3. Seuraaminen kytkettynä 8: Kohtalaista. Kontakti putoili aika ajoin, kun piti nähdä kaikki kehän ympärillä seisoskelevat ihmiset ja koirat (ties vaikka heittäisivät kohta pallon tai muun lelun)

4. Seuraaminen taluttimetta 8: Sama kun hihnassa.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Jäi istumaan! ISTUMAAN!!! Eikä sitä olla treenattu ikuisuuksiin. Mistähän Aapo senkin keksi?!? Olisi nyt edes esittänyt tämän version treeneissä, mutta ei kun kokeessa!

6. Luoksetulo 9½: Mallisuoritus. Tuli hienosti eteen istumaan ja siitä yhdellä käskyllä sivulle. Mistä puolikas lähti, niin jäi epäselväksi (olisikohan siitä loikalla sivulletulosta..? Aapohan tulee hyppäämällä edestä sivulle)

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9½: Ei huomauttamista. Ei taaskaan tietoa, mistä puolikas lähti.

8. Estehyppy 0: Hyppäsi kivasti ekalla käskyllä, mutta steppaili esteen takana vähän turhan paljon, liekö etsi noutokapulaa (ei ehkä pitäisi treenata estenoutoa ennen koetta, jossa on vain esteHYPPY ).

9. Kokonaisvaikutus 9: Tuomari (ja ohjaaja) kaipaili koiralle lisää malttia, kun se on koko ajan menossa täysillä eteenpäin ja kiinnittää huomiota kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu (no niinhän tuo tekee). Tuomari kysyi vielä treenataanko me paikoissa missä on häiriöitä, ja kyllähän me treenataan (mm. parkkipaikalla jonka vieressä on päiväkoti).

Tuloksena siis 141½ pistettä ALO2

Näin siis tälläkertaa. Uutta koeilmoa on jo tehty eli ei kun kohti uusia haasteita (lue nöyryytyksiä). Alla vielä pari kuvaa kokeesta.