Tänään tokoiltiin Binkan ja Aapon kanssa Malminkartanon sirkuskentällä Pirkko Bellaouin valvovan silmän alla.

Aapon pisteet:

1. Luoksepäästävyys 9: Aapo hyppäsi tuomaria vasten ja venytteli siinä sitten onnellisena .

2. Paikalla makaaminen 9: Oli todella levoton. Ihme kyllä Aapo pysyi vaikka samasta ryhmästä yksi lähtikin heti alkuun. Tällä kertaa ei ennakoinut perusasentoa, vaan jouduin antamaan kaksi käskyä. Tuomari tosin sanoi ettei ollut varma tuliko käskyjä kaksi, joten ei voinut rokottaa siitä.

3. Seuraaminen kytkettynä 8: Edisti jonkin verran.

4. Seuraaminen taluttimetta 8½: Ei enää edistänyt, mutta vasemmalle käännöksessä jäi jalkoihin ja esitti siinä sitten mielenkiintoiset balettikuviot palatessaan seuraamiseen.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7: Huomautusta tuli koiran hitaudesta ja ohjaajan äänenkäytöstä. Oli kuulemma tiukkaa käskytystä.

6. Luoksetulo 9: Oli ollut levoton jätettäessä, mutta muuten ei huomauttamista. Tuli nätisti eteen ja siitä loikalla sivulle.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9: Steppaili taas muutaman askeleen.

8. Estehyppy 5: Hyppäsi hienosti, mutta yritti kiertää takaisin.

9. Kokonaisvaikutus 9: Tuomarin kommentti oli, että kyllä se kuuntelee ja tekee niinkuin käsketään.

Pisteitä yhteensä 163 ALO1!!! Kyllä sitä nyt ollaan Aaposta ylpeitä!!!

Binkan pisteet:

1. Luoksepäästävyys 10: siitä huolimatta, että Binka nousi seisomaan ja meni tuomarin jalkoihin rapsutettavaksi .

2. Paikalla makaaminen 8: pysyi hienosti paikallaan, mutta ennakoi perusasennon - siitä heti 2 pisteen vähennys .

3. Seuraaminen kytkettynä 7 1/2: väljyydestä ja lähtemisen hitaudesta rokotettiin (Binka on tuota tiiviyttä kuitenkin parantanut roimasti sitten viime toko-kokeen).

4. Seuraaminen taluttimetta 7 1/2: hitaudesta ja väljyydestä huomautus. Käännöksissä pysyi kuitenkin ihan kivasti mukana. Tässä tuli sitten vähän ylimääräistä häiriötä, kun pari mopopoikaa päätti oikaista kentän poikki .

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7: seuraaminen väljää ja hidas maahanmeno (meni kuitenkin yhdellä käskyllä ). Ohjaajakin käskytti tiukasti .

6. Luoksetulo 9: Oli tosi vauhdikas ja koira tuli suoraan eteen istumaan . Ohjaaja antoi vähän liian nopeasti sivulletulo käskyn ja tuomarin mielestä perusasento jäi vinoksi (ohjaajalle se kyllä kelpasi ).

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9: Koira pysähtyi kuin seinään. Ei tietoa mistä pistemenetys, olisiko taas ollut se vino perusasento .

8. Estehyppy 9: Ekalla käskyllä ilmavasti yli, pari steppausaskelta esteen takana. . . siitä kai pistemenetys.

9. Kokonaisvaikutus 8: Tuomari huomautti hitaudesta liikkeelle lähdöissä ja ohjaajan käsien jäykkyydestä seuraamisissa, mutta sanoi, että koira tykkää tehdä ohjaajan kanssa töitä .

Kokonaispisteet 165 ALO1.

Nyt vielä yksi lisää niin saadaan se koulari .

Koetta edeltävällä viikolla ei kyllä hirveästi ehditty tokoilla. Maanantaina oltiin tyttöjen kanssa raunioilla, missä tulikin ennakoitua enemmän häiriöitä. VPK tuli tekemään omia harjoituksiaan: kaksi paloautoa, iso kasa letkuja ja brankkareita - ja se pahin häiriö osui Brixille . Brixin kanssa oli tarkoitus harjoitella kasojen ylityksiä maalimiehen luo, mutta minkäs teet, jos pienen kelpien mielestä palomiehet on paljon kivempia kuin maalimies . Ekalla ukolla suuntimat näytettiin hyvin ja koira katsoikin oikeaan suuntaan . . . ja heti liikkeelle lähdön jälkeen kääntyi 90-astetta ja pinkoi radan keskelle kadonneen brankkarin perään . Ja sama meno jatkui joka ukolla: kouluttajalta tulikin huomautus, että kyllä tuo vielä löytää brankkarin kotiin vietäväksi . . . .  seuraavalla kerralla voi sitten antaa palkat brankkareiden mukaan.

Brixi kiireellä menossa etsimään ne "kadonneet brankkarit"

Suuntimat on oikein . . . toteutus sitten jotakin muuta .

. . . ja sitten pikku-kelpiellä oli ollut niin "rankkaa". . .  (Kuvat: Sari Tarvainen)

Binkan kanssa tarkennusharjoitukset jatkuvat ja edistystäkin on tullut.

Tiistaina haettiin Brixin 1-vuotis rokotukset ja samalla passi, jos vaikka vielä "lähdettäis kiertämään muailmaa. . . " 

Keskiviikkona tottistreenit. Aapon häröilylle lelujen ja leikkivien koirien perään otettiin uudet aseet . . . aika näyttää tuottaako tulosta. . . eipä ainakaan ole mitään menetettävää .

Torstaina sitten Aapo ja Milla lähtivät agility-treeneihin. Teemana välistävedot ja haltuunotto. Aapo suoriutui varsin mallikkaasti. Merja suuntasi koirat takakontissa Jessen koulun vanhempien iltaan (ja myöhästyi klassiset 25min  ). Sieltä sitten vauhdilla Millaa ja Aapoa hakemaan. Ehti siinä ennen treenien loppumista vielä vetää pikaiset tottistelut tytöille . . . ja oli sitten tosi pikaiset. Perjantaina mentiin vielä koko sakilla hakuilemaan: saatiin kaatosade niskaan ja viimeisille koirille oli jo tosi pimeää.

Huomenna nokka kohti Pertteliä kelpie-vauvoja katsomaan. . .