Iltojen pimetessä on tuo metsässä treenailu jäämässä tauolle arki-iltoina. Suuntana on ollut valaistut kentät ja ihan vain valaistut ulkoilureitit. Niissä ollaan sitten käyty melko myöhään niin ei sabotoida noiden ei-koirallisten ulkoiluja, koska tämän hunnilauman kanssa ei kovin monen kilometrin hihnalenkkiä jaksa kiertää. Muutaman kerran on ehditty agility-kentällekin, mutta alkaa ulkotreenailu sillä saralla olla tältä syksyltä historiaa.

Aapo-agilitykoira:

Muutamia tottistelukuviakin otettiin agility-kentän reunalla:

Aapon seuraamista:

Aapo on luoksetulon kielimiehiä:

Binkan seuraaminen on parantunut roimasti, nyt vaan sitä kestävyyttä:

Brixin perusasennon treenaus on tuottanut tulosta:

. . . ja seuraamisessakin alkaa olla ideaa:

Eilen oltiin rakentamassa rataa yhdistyksen hakukokeeseen ja pidettiin sitten vielä lopuksi treenit. Binka on puhjennut kukkaan maalimiesten etsimisessä, ohjaaja ei vaan aina jaksa odottaa kovin pitkään vaan alkaa huudella koiraa, mutta pieni kelpie, joka on löytänyt maalimiehen ei sitä kyllä jätä . Haukkuihinkin on tullut roimasti kestävyyttä. Brixiltä ei maalimiesmotivaatiota puutu ja etsi alkuapujen jälkeen ihan loistavasti eilen viimeisen valmiin ukon. Ilmaisuja ei ole vielä aloitettu harjoittelemaan, enkä oikein tiedä, miten tuolle koiralle saisi uskottavan haukun, kun Aapon perässä juostessa ääni on kuin ruosteisen ladon oven . Aapon maalimiesmotivaatio on hävinnyt johonkin (agilitykentälle?!?) ja nyt sen rakentamista on aloitettu uudelleen, ettei mene tuo ukkojen etsintä metsässä juoksenteluksi.

Tänään puuhattiin sitten yhdistyksen hakukokeen maastossa koko päivä. Kokeessa oli kaikki luokat ja tallattavaa riitti. Maasto oli haastava, mutta ihana oli katsoa osaavan koiran ja ohjaajan suoritusta - siinäpä itsellekin tavoitetta .