Edellisestä blogin päivityksestä on vierähtänyt aikaa. Talvi on tullut ja viime viikon pakkaset lamautti meikäläiset täysin. Tänään oli onneksi vähän lämpimämpää ja saatiin päivitettyä kuvasatoakin:

Hakutreeneissä on käyty sään salliessa. Binka hakee edelleen silmillään turhan paljon, mutta sen tekee kyllä tehokkaasti. Viime hakutreeneissä yksi ukko laitettiin keskilinjan lähelle ison kiven taakse - neiti juoksi iloisesti ohi etupiikkiin (siellähän niitä ukkoja on viime aikoina istunut). Uusi lähetys kiven takaa ja neiti löysi ja ilmaisi ukon. Seuraavassa lähetyksessä toiseen suuntaan keskilinjan lähellä oli taas kivi. Binka tietenkin kävi kurkistamassa olisiko tuonkin kiven takana joku . Sitten jatkoi piikkiin ja aloitti ilmaisun. Umppari metsässä teki tosin tytön olon vähän epävarmaksi (niitähän siis kuuluu olla vain raunioilla), maalimies antoi pientä apua neidille ja kolmas ukko nousikin sitten hienosti.

Brixi tekee hakutreeneissä tosi hienoa työtä. Pieni koira käyttää nenäänsä. Edelleen harjoitellaan palaamista keskilinjalle, kun tuo päätön juokseminen maalimiehen löytymisen jälkeen on pienestä koirasta niin mukavaa. Saatiin talvikaudeksi pienellä porukalla maneesivuoro ja tottista päästään nyt tuulettomiin olosuhteisiin harjoittelemaan. Ensimmäiset kerrat on kyllä menneet sen opettelemisessa, ettei kaikkia hevosten jätöksiä tarvitse kesken treenin syödä. Binkallekin tuo maneesitreeni tekee hyvää, kun neitiä tahtoo kamalasti ahdistaa kaikenlaiset hallit.

Milla on ottanut irtovuoron hallista agility-treeniä varten. Heti ensimmäisellä kerralla Aapo-tykki-vauhti-päällä järjesti itsensä lentokeinuun ja otti sitten pientä painetta puomista. Nyt sitten otetaan muutamia irtovuoroja lisää, että päästään pahimmasta yli. Aapon treenaamiseen on muutenkin saatu hyviä uusia vinkkejä, joita ei vielä ole päästy kunnolla kokeilemaan. Aapo on niin tapissa lelupalkkauksesta, että koira on nyt päätetty kokonaan siirtää ruokapalkalle. Elämän ihanuutta vielä lisää se, että nyt on turvauduttu pahimmilla pakkasilla käymään pikaisesti koirapuistossa, missä viereisessä aitauksessa on 4 kertaa viidestä, joku jonka talvikauden suuri ilo on heitellä lumipalloja omalle koiralleen . . . joka juoksee niiden perässä kaksi metriä . Aapo tietenkin yrittää mennä aidan yli lumipallojen perään, eikä tarvita enää monta senttiä lisää lunta, kun Aapo sitten meneekin. Viime viikkojen kamalin kokemus koirapuistossa oli, kun jollakin oli siellä laser-valo, jolla oli sitten niin "hauskaa" juoksuttaa koiria. Ei ne valon omistajan omat koirat siitä paljonkaan välittäneet, mutta meidän Aapo . . . .

Kotona on myös laumajärjestys saamassa uuden asetelman: Brixi nostaa itseään toisten yläpuolelle ja muutaman kerran on pitänyt tytöt laittaa jäähylle. Aapo pääsee vähimmällä, kun nöyrästi väistää molemmat tytöt, vaikka nuo leikit on kyllä melko rajuja.

Viime blogipäivityksen jälkeen Merja on käynyt koetoimitsija-kurssin ja nyt perheestä löytyy kortillinen toimitsija . Yhdistysaktiivejakin ollaan oltu: viime viikonloppu meni ensin rotuyhdistyksen vuosikokouksessa ja sitten oman yhdistyksen syyskokouksessa. Molemmissa oli niin paljon puhuttavaa asiaa, että kyllä siinä tunteina yksi työpäivä vierähti. Ehdittiin kuitenkin vielä katsomaan Kapo-isän suoritus Purinalla, pakkasen takia jäi vain yhteen rataan, mutta se olikin sitten se 0-rata . Käytiin vielä Messukeskuksessa pentunäyttelyssä katsomassa Binkan Boogie-siskon pojan Donin näyttely-debyytti: hienosti pojasta tuli ROP-pentu. Onnea! Komea nuori mies Donista on kasvanut .

Pari viikkoa vielä niin sitten onkin Messukeskuksen näyttely isommille koiruuksille.