Tammikuu alkoi lumisissa merkeissä ja tästä johtuen treenailtiin lähinnä tottista, kun kaikki paikat olivat täynnä jos jonkinmoista hiihtäjää. Hakuilua yritettiin vielä vuoden alusta, mutta sitten lumimäärä vei voiton ja treenit oli pakko pistää tauolle. Pitkiä metsälenkkejä tehtiin iltaisin lumisissa maisemissa. Tammikuussa tavattiin lenkkeilyn merkeissä myös Brixin Aatu-veljeä.

Helmikuussa ei tapahtunut mitään kummempaa. Lunta oli edelleen liikaa ja treenaaminen oli lähes olematonta. Lenkkeiltiin lähinnä metsässä, kun lumen ansiosta siellä näki illemmallakin. Brixi myös pudotti loput vauvahampaansa, jolloin automaattisesti odotettiin, että irtaimiston järsiminen vähenisi. Vielä mitä?!? Samaan tahtiin se kaapinkulmien pyöristäminen jatkui.

Maaliskuussa käytiin katsomassa Binkan Riia-siskon vauvoja . Mahtavia pikkukelpien alkuja ne olivatkin jo silloin. Aapon kanssa käytiin Mevetissä terveystarkeissa ja sitten jäätiin odottamaan tuloksia. Brixi myös suoritti näyttelydebyyttinsä Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä ollen hienosti ROP-pentu ja isosta kehästäkin pikkuneiti nappasi upeasti sijoituksen RYP4. Maaliskuussa myös treenaamattomuus alkoi näkyä koirissa ja kun ei ollut ohjattua tekemistä, kelpien piti keksiä sitä itse.

Huhtikuussa Aapon terveystulokset tulivat kennelliitosta: A/A, 0/0, 0/0, silmät ja selkä ok . Säämieskin alkoi suosimaan koiraharrastajaa ja päästiin taas treenaamaan. Tosin yhdistyksen tottiskenttä muistutti vielä silloin enemmän lampea kuin kenttää ja jouduttiin tyytymään läheisiin parkkipaikkoihin. Aapon ja Binkan kanssa lähdettiin myös Riihimäelle toko-kokeeseen. Aapolle ja ohjaajalle koe oli ensimmäinen ikinä, mutta silti hienosti ALO2. Binka veteli jotain omaa showta ja tuloksena ALO3. Huhtikuussa SBCAK järjesti BH-kokeen, johon meidän oli tarkoitus mennä vain töihin, mutta sitten jossain tilapäisessä mielenhäiriössä ilmoitettiinkin sinne Binka ja Aapo. Molemmat suoriutuivat kokeesta hyväksytysti . Näin aukenivat ovet PK-kokeisiiin.

Toukokuun alussa oli vuorossa PK-tapahtuma. Sinne mentiin Aapon ja Brixin kanssa. Aapolle hienosti NUO ERI1 PU1 SERT ROP ja Brixille PEK1 KP ROP-pentu. Isossa kehässä Aapolle käsipäivää ja näkemiin, mutta Brixi yllätti taas ollen upeasti BIS3 .  Toukokuun puolessa välissä suunnattiin Rymättylään Yacatis-kennelpäivälle lampaita katsomaan. Binka oli mukana mustana lampaana. Päivä oli kuuma mutta mukava. Pieni paimen nosti päätään enemmän tai vähemmän kaikkien kohdalla. Aapon kanssa käytiin agilityn alkeiskurssi AST:llä ja jäätiin sitten odottelemaan josko jostain saataisiin ihan vakituinen treenipaikka. Toukokuun lopussa käytiin vielä Binkan ja Aapon kanssa toko-kokeessa Helsingissä. Binkalle tulokseksi ALO3 ja Aapon kokeen tuomari keskeytti koiran karattua kaksi kertaa kehästä jalkapallon perään (jota potkittiin juuri kehänauhan ulkopuolella) .

  

Kesäkuussa pistettiin kokeet tauolle ja jatkettiin treenejä. Tytöt kävivät raunoilla ja hakuilukin oli jo mukanan kuvioissa kaikkien kohdalla. Hakutreenit olivat kevään mittaan olleet kovin epäsäännöllisiä ja sen kyllä huomasi, kun metsään mentiin: Binka ei pitänyt ukkojen etsimisessä mitään kiirettä ja Aapo painatteli mennä iloisesti ohi maalimiehen. Eikun lisää treeniä ja homma alkoi taas kulkea . Aapon kanssa jatkettiin itsenäisesti agilityn opettelua (lähinnä esteiden vahvistamista) ja tottisteltiin. Kesäkuussa käytiin myös Mia-kasvattajan luona katsomassa Aapon Jade-siskon ihastuttavaa sulhas-miestä Stookieta ennenkuin sen matka jatkui Ruotsiin.

Heinäkuussa suunnattin Karjaalle näytelmiin pitkästä aikaa koko jengin voimin. Brixille JUN EH2, Binkalle VAL ERI1 PN3 ja Aapolle NUO ERI1 PU1 SERT ROP. Päivä oli todella kuuma ja ryhmäkehää odotellessa tuli muutaman kerran mietittyä onko tässä mitään järkeä, kun ei sieltä kehästä sitten edes sijoitusta tullut. Treenamista oli pakko rajoittaa tukahduttavan kuumuuden takia ja treenit täytyi pitää joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Kuun viimeinen päivä suunnistettiin SBCAK:n erikoisnäyttelyyn Tuomarinkartanon vinttikoirakeskukseen ilman sen suurempia odotuksia. Tulokset olivat seuraavan laiset Brixi JUN ERi3, Binka VAL ERI ja Aapo AVO ERI2. Esitettiin vielä Yacatiksen kasvattaja-luokka tuloksena KASV2 KP ja Binkan ja Aapon Kapo-iskän jälkeläisluokka tuloksena JÄLK2 KP.

Elokuun alussa suunnattiin kohti Kuopiota ja kolmea KV-näyttelyä. Tukikohtana toimi Lapinlahti (kiitokset vielä Mirkulle ja Rikulle). Kaikki kolme koiraa oli ilmoitettu kaikille kolmelle päivälle. Binkan linja oli tasaisen laskeva, mutta jotain kotiintuomisiakin tuli: pe VAL ERI2 PN2 VACACIB, la VAL EH2 ja su VAL H. Brixi esiintyi kauniisti ja tuloksena: pe JUN ERI1 PN3 SERT, la JUN EH2 ja su JUN ERI1 PN1 SERT VSP. Aapo esiintyi kuten aina; hienosti ja varmasti tuloksena: pe AVO ERI1 PU4 VASERT, la AVO EH2 ja su AVO ERI1 PU1 SERT CACIB ROP. Aapon kanssa päästiin vihdoin ohjattuihin agilitytreeneihin Hurttaharrastajiin ja ne aloitettiin heti kun kotiuduttiin Kuopion-reissulta. Kuun lopussa käväistiin Aapon kanssa vielä Nummi-Pusulassa toko-kokeessa, mistä tuloksena ALO2 kahden liikkeen nollautuessa.

Syyskuussa treenit jatkuivat. Brixikin täytti vuoden ja sekin meinasi uhohtua kaiken touhuamisen keskellä. Tytöillä jatkuivat rauniotreenit ja hakuiluakin harrastettiin koko jengin voimin. Aapon ja Binkan kanssa käytiin vielä vuoden viimeisessä toko-kokeessa katsomassa joko se ykkönen irtoaisi ja irtosihan se Aapolle ALO1 163p ja Binkalle ALO1 165p. Tähän oli hyvä lopettaa kisailut tältä vuodelta. Käytiin myös Perttelissä katsomassa Aapon siskon pentuja. Ihania pikku otuksia , eikä tietenkään tullut yhtään pentukuume niitä katsellessa.

Lokakuussa jatkettiin harjoituksia vähän joka lajissa. Aapon kanssa käytiin vielä agilitykentällä, mutta pikkuhiljaa puista putoilevat lehdet alkoivat ottaa vallan. Tottistelua ja hakuiluahan mokoma ei haittaa. Brixi lähti viikoksi Pertteliin "puuhamaahan" ja kotona hiljeni kummasti. Miten yksi pieni kelpie voi tuoda koko laumaan niin paljon eloa...? Aapon ja Binkan kanssa otettiin tottiksen tehotreeniä Brixin ollessa hoidossa, ja Binka löysi itsestään tottistelevan kelpien ja Aapokin keksi, mitä se nouto tarkoittaa .

  

Marraskuussa jatkettiin treenaamista. Aapo keksi hakutreeneissä, että muut voivat etsiä ne kadonneet ukot, hän voi etsiä nuotiotarvikkeet, että saadaan paistettua kadonneille makkaraa jahka löytyvät. Eli kelpie kantaa keppejä kun pitäsi etsiä ukkoja . Brixin keskittymiselle teki Perttelin reissu hyvää ja neidin treenaaminen parani. Binka ei voinut hakutreeneissä uskoa, että ne ukot olivat taas hukassa ja ohjaajan piti lähtettää koira n. 15 kertaa ennenkuin ne ukot sopi hakea. Onneksi tästä ei kuitenkaan tullut pysyvää vaan jo seuraavalla kerralla ukot nousivat nopeammin .

Joulukuussa jouduttiin taas pistämään hakutreenit tauolle lumentulon takia. Alkuun yritettiin treenata, mutta jos kelpiestä näkyvät metsässä pelkät korvat ja hännänpää, sitä rupeaa väkisinkin miettimään, että kuka tässä etsii ja ketä. Kuun puolivälin tienoilla oli Messarin näytelmät. Helsingin voittajaan oli ilmoitettu Binkan ja Brixi ja Voittajaan vain Brixi. Aapon vuoro oli jättää ne karkelot välistä. Lauantaina Binkalle VAL ERI4 ja Brixille JUN EH2. Esitettiin vielä Kengurukolon kasvattajaluokka hienosti KASV2 KP. Kengurukololaiset olivat hyvin edustettuina. Onnea vielä Kirsille kasvattien hienosta menestyksestä ja onnittelut myös uudelle Helsingin Voittajalle Myylle. Onnittelut myös Sarille ja Kapolle Helsingin Voittaja -tittelistä. Sunnuntaina Brixille tulokseksi JUN EH4, kun se on tuomarin mielestä vielä niin pentumainen . Messarin näytelmien jälkeen tehtiin vielä vähän aikaa töitä ja käytiin koulussa ja sitten rauhoituttiin joulun viettoon. Uusi vuosi meni meidän koirilla todella kivuttomasti. Binkahan ei raketeista välitä, Brixiä ne kovasti kiinnostivat ja Aapo, jolle osui tuo ikävä kokemus vuotta aiemmin, rauhoittui olohuoneen lattialle nukkumaan. Ulkoillessa raketteja piti vähän ihmetellä, mutta onneksi kukaan ei panikoitunut .