Eli kuten otsikkokin jo kertoo, aamulla pakattiin Aapo autoon ja suunnattiin nokka kohti Hyvinkään koiraurheilukeskusta. Aapo oli ilmoitettu sekä hyppärille että agiradalle, jotka molemmat tuomaroi Johanna Nyberg. Ensimmäisenä oli hyppäri; ei se vaikea ollut, muttei mikään läpijuoksuratakaan; joutui vähän ohjaamaankin. Aapo oli alusta asti hyvin kuulolla ja tekikin virheetöntä rataa aina muurille asti, missä päätti olla hyppäämättä lainkaan. Siellä muurin takanahan voi vaikka olla kolo, mihin pieni keepie humpsahtaa, jos siitä uskaltautuu hyppäämään. Tästä siis kielto ja kun ei uusintayrityksestäkään huolimatta hypännyt -> HYL. Muurin jälkeen jatkettiin rata loppuun ilman ainuttakaan virhettä.

Jälkimmäinen rata oli agirata. Siinä ei niinkään vaadittu teknistä osaamista kuin nopeita jalkoja, siis melkoinen läpijuoksurata. Heti toisena esteenä oli puomi, jonka Aapo taas yhdisti keinuksi ja löi liinat kiinni juostuaan ylösmenoa yli puolen välin. Eikä muuten enää liikkunut -> HYL. Ei muuta kuin koira alas ja rataa jatkamaan. Myöhemmin radalla oli vielä keinu, mutta eihän pikkumies sitäkään sitten mennyt. Muuten taas virheetön ja nopea rata.

Nollat oli molemmilla radoilla harmittavan lähellä. Koomisinta on, että hyppäri hylkääntyi muurin takia, mutta agiradalla herra paineli mennä kyseisen muurin ilman minkäänlaista epäröintiä. Keinukammo oli tiedossa jo aiemmin kuin myös se, että se saattaa heijastua puomiin, mutta niihin panostetaan kunhan  taas päästään treenaamaan. Kaikkiaan vaikka molemmat radat päättyivätkin hylkäykseen, Aapo teki hyvin töitä: kuunteli ohjausta ja keskittyi.

Perjantaina oltiin koko lauman kanssa hakemassa tuntumaa haku-treeneihin. Metsässä on lunta vielä tuskastuttavan paljon (lue: kantaa kelpien, mutta ohjaaja uppoaa), joten laitettiin piilot melko lähelle tien reunaa, tie lähetyslinjana. Tarkoitus oli kaivella sitä ilmaisua esille tytöille ja Aapolle maalimiesmotivaatiota.

Ensin haukutettiin Brixi: hyvin alkaa tyttö oivaltaa, että ukoille haukkuminen on kivaa. Sitten lähetys, jolloin neiti kurvasi taakse ja kun ohjaaja jäi ihmettelemään mitä meni pieleen, niin neiti juoksi maalimiehen jättämää ilmahajua suoraan piilolle . Siellä sitten vietettiin maalimiehen kanssa bileitä vähän aikaa. Seuraava lähetys ja neiti nosti ilmasta hajun, suoraan ukolle, missä sitten tarjosi haukkuakin 

Aapo meni lähetyksessä taas sekaisin ja alkoi vanhasta muistista keräillä nuotiotarvikkeita . Muutettiin sitten tekniikkaa ja ohjaaja käveli koira hihnassa maalimiehen läheltä. Poika nostikin siitä sitten hajun, jolloin pääsi samantien maalimiehen luokse ja aloitti huippuhyvän ilmaisun . Sama vielä uudelleen ja jätettiin idea muhimaan pienen koiran päähän.

Binkalle laitettiin kaksi ukkoa ihan tien viereen peräkkäin. Ohjaaja yritti lähettää koiraa suoraan, jolloin pieni "juoksen-metsässä-aina-polkuja-pitkin-jos-voin"-kelpie ei ollenkaan ymmärtänyt, että ukkoja voidaan etsiä tietä pitkin. Neiti painui metsään ja lähti hyvin etenemään maalimiestä kohti tien suuntaisesti hangen päällä. Perillä hyvä ilmaisu ja palkat peliin. Sama heti perään uudelleen rataa eteenpäin ja onnistui samalla tavalla . Nyt sitten esineruutua treenaamaan, niin voitaisi joskus korkata sitä kisauraakin.