Niin kääntyi kalenteri kesäkuun puolelle. Aapo aloitti kesän voitokkaasti Ojangon agi-kisoissa ja sen jälkeen Tampereella toko-kokeessa. Ojangossa startattiin kolme kertaa. Ensimmäinen ja viimeinen rata olivat Tuija Kokkosen käsialaa ja molemmat agiratoja. Tuloksena aamun ensimmäiseltä radalta 5rv sij 5/38, koska ohjaaja unohti käskyttää puomin alastulon . Muuten oli tosi hieno rata, vaikka selkeästi Aapoa jänskätti puomi, kun piti pienen koiran varoa, jos vaikka onkin kyseessä keinu . Viimeinen rata sujui alkuun ihan loistavasti (jopa se puomi oli vauhdikas), mutta sitten kepeillä Aapo lopetti kesken; käskytys takaisin, mutta Aapopa päätti pujotella ne väärään suuntaan -> HYL. Loppurata taas siistiä ja vauhdikasta menoa. Keskimmäinen rata oli Heidi Viitaniemen hyppyrata. Rata ei ollut mikään mahdottoman helppo, mutta ei mikään liian vaikeakaan. Aapolla oli helteestä huolimatta vauhtia ja tuloksena - 8,26 LUVA sij 2/34!!! Nyt on ensimmäinen nolla plakkarissa ja ne kaksi muutakin olivat harmittavan lähellä, mutta ehkä ensi kerralla. Alla vielä kuva hyppärin palkintojen jaosta:

(Kuva: Vesa Parkkonen)

 

Binkan kanssa käytiin myös toko-kokeessa yrittämässä sitä viimeistä ALO1:stä. Binka oli jo ennen toko-kokeen alkua sitä mieltä, että tästä on tulossa taas pienelle kelpielle ahdistava kokemus: ennen kokeen alkua koira ei edes halunnut leikkiä. Pientä pussaamista harrastettiin, mutta neidillä alkoi korvat lerpattaa. Samat vanhat pään ravistukset "mamma, koskee ja kolottaa, ei voi nyt osallistua".  Mentiin kuitenkin kehään ja ohjaaja yritti olla huomioimatta koiran draaman elkeitä.

1. Luoksepäästävyys 9 Koira nousi sesomaan tuomarin jalkoihin nojaten "Rapsuttele sinä sieltä hännän päältä, niin minä seison tässä"-meiningillä. Tätä oli muutaman kerran nyt harjoiteltu treeneissä ja koira vilkaisi ohjaajaan kokeessa sen näköisenä, että "hups! Nyt mokasin, tuokin tuossa tuijottaa "

2. Paikalla makaaminen 10 Ohjaajan mielestä hieman hidas maahanmeno, mutta Binka nökötti paikoillaan omalla pettämättömällä tyylillään.

3. Seuraaminen kytkettynä 7 Kamalaa, ihan kamalaa . Käännöksissä hihna kiristyi, koira laahusti, istui vinoon perusasentoon, lähti viivytellen liikkeelle. . .

4. Seuraaminen taluttimetta 6 1/2 Pelkkää laahaamista, ihan kamalaa

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5 Seisomaanhan se jäi, kaksoiskäsky tosi tiukasti.

6. Luoksetulo 9 Ohjaajan mielestä aivan huippu. Tuli vauhdikkaasti (vähän vilkaisi tuomaria ja liikkuria ohi mennessään) suoraan eteen ja siitä yhdellä käskyllä kauniisti sivulle.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 Kyllä se sinne yhdellä käskyllä jäi, ei tietoa steppailiko vai mistä pistemenetykset. Seuraaminen oli samaa kamaluutta koko kokeen ajan.

8. Estehyppy 10 Koira teki koko kokeen parhaan seuraamisosuuden siirryttäessä estehypyn eteen, mutta sitähän ei tietenkään tokossa lasketa . Tästä ei mitään huomautettavaa.

9. Kokonaisvaikutus 8 Tuomari ei koko kokeen aikana antanut mitään sanallista palautetta, joten arvailut siitä mistä tuli edes tuo 8 jäävät ohjaajan mielikuvituksen varaan.

Pisteitä 158 ALO2

Harmittavasti jäi vain kahden pisteen päähän siitä ykköstuloksesta, mutta tuolla esityksellä ollaan ihan tyytyväisiä kokonaispisteisiin. Paineet jäivät kehänauhan sisäpuolelle: kokeen jälkeen mentiin vähän matkan päähän leikkimään ja ottamaan pari seuraamispätkää ja kuinka ollakaan KOIRA LEIKKI JA TEKI HIENOA SEURAAMISTA, PITI KONTAKTIN JA PAIKKANSA . Jos sama esitys olisi ollut kehässä niin ykkönen olisi tullut helposti, mutta sehän olisi ollut liian helppoa.

Aapon kanssa osallistuttiin myös samaan kokeeseen, tosin metsästämään sitä tokaa ykköstä . Aapolla oli ennen omaa suoritustaan ihan kamalat kierrokset. Vinkui ja örisi, kun otin sitä kehän laidalla perusasentoon (tooosi lupaava alku).

1. Luoksepäästävyys 8: saisi odottaa kuulemma rauhallisemmin, vaikka onkin erittäin luoksepäästävä. No Aapohan seisoi takajaloillaan, etutassut ojossa ja häntä heiluen jo kun tuomari oli viiden metrin päässä .

2. Paikalla makaaminen 9: Vaihtoi alkuun toiselta lonkalta toiselle ja asetteli etutassut paremmin eteen. Muuten oli koko ajan tarkkaavainen. Eikä edes lähtenyt vaikka samasta ryhmästä yksi koira lähti.

3. Seuraaminen kytkettynä 8: Ilmeisesti tuomarin mielestä ihan kohtalaista, ohjaajan mielestä ihan sieltä minne ei päivä paista. Edisti vähän ja kontakti putoili koko ajan.'

4. Seuraaminen taluttimetta 8: Ihan manalaista menoa kuin hihnassa seuraaminen.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6: Tämä oli H-I-D-A-S.

6. Luoksetulo 9,5: Ihan täydellinen . Ei mitään tietoa mistä puolikas pois.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8: Taisi steppailla vähän.

8. Estehyppy 7: Aapolla meni loikka pitkäksi (lue ainakin 2m esteen taakse). Sieltä se sitten tuli seisomaan nenä kiinni esteeseen, kun tietää että siihen pitäisi hypätä .

9. Kokonaisvaikutus 9: Tuomarin mukaan koira tekee iloisesti ja halukkaasti ohjaajan kanssa töitä. No Aapon häntä heiluu silloinkin, kun se on nukutettuna, että se on sitten aina iloinen.

Pisteitä 162,5 ALO1 sij 3/7

Brixin kanssa on treenattu tokoa ja hakua, mutta tuo teini-ikä iski ikävästi päälle ja pienen koiran mielestä koko maailmasta on tullut vähän uusi ja ihmeellinen paikka .