Ensimmäiset päivät Keitan kanssa takana. Pikku-neiti on sopeutunut hyvin ja yötkin menevät jo nukkuessa. Tosin joka ilta kakara järjestää kiukuttelu-kohtauksen ennen nukkumaan menoa "Minua ei nukuta, en tahdo nukkua, tahdon pois häkistä, tahdon leikkiä, plääh!" Miten noin sievällä pienellä koiralla voikin olla niin paha ääni . Viaton ulkonäkö voi olla pettävä.

Keita on herättänyt ihastusta naapureissa. Eniten ihmetystä kuitenkin herätti kommentti: "Onko tuo teidän koirien jälkeläinen?" Toki!?! Yhdistä kaksi kelpie-puolisisarusta, niin saat bordercollien . Siinäpä sitä jalostuksellista tavoitetta .

Alkuviikko on ollut harrastusten kanssa kiireistä ja Keita on kulkenut mukana paikasta toiseen. Hyvin tyttö matkustaa autossa. Sunnuntaina käytiin hakutreeneissä. Onneksi vesisade taukosi sen verran, että lapsi pääsi autosta ulos hetkeksi. Maanantaina Aapolla oli agility-treenit. Isojen tyttöjen kanssa tokoiltiin viereisellä kentällä. Treenien jälkeen Keita herätti ihastusta treeniporukassa. Moni oli valmis pistämään pikkukoiran taskuun . Tiistaina käytiin syömässä päiväruoka tottiskentällä. Neiti osoitti ison koiran elkeitä, kun kentällä oleva beussi katsoi Keitan ja ruokakupin suuntaan: "Hau-hau-haukkaan susta palasen, jos ruokaani havittelet".

Brixin toko-kurssi jäi nyt kesätauolle. Kurssin päätteeksi järjestettiin vielä mölli-toko. Liikkeistä mukana olivat luoksepäästävyys, paikallaolo, estehyppy, jättävät ja hihassa seuraaminen. Ei tullut ykköstulosta vieläkään . Tokoilun ajan Milla ja Aapo treenasivat agilityä viereisellä kentällä. Luoksepäästävyydessä pieni-ruskea oli kahdella jalalla "tuomaria" vastassa. Sitten Brixi huomasi Aapon: Paikallamakuussa nousi ylös varmaankin viisi kertaa, mutta ei lähtenyt kentältä . Ennen estehyppyä tyttö veti ilmavainun kopin taakse, mutta pysyi kentällä. Sinkoili tosin "tuomarin" ja ohjaajan väliä niinkuin pieni kelpie vain voi. Sitten perusasento ja hyppy, lähti esteen takaa ohjaajaa vastaan, siitä 6. Jättävissä ei pysynyt, mutta häiriö oli melkoisen kova. Molemmat nollille. Seuraaminen oli meidän kohokohta: 9. Tätä on treenattu ja tulosta on tullut. On ohjaajakin jotakin oppinut .

Viikon kohokohta on kuitenkin ollut Brixin ja Keitan yhteinen leikki . Alun vastahakoisuuden jälkeen Brixi alkoi osoittamaan kiinnostusta pikkukoiraa kohtaan. Varsinkin Keitan ärinä-murina-ralli johti siihen, että eilen illalla Millan sängyn alla alkoi kahden koira iltariennot. . . ja meillä kaikilla oli niin mukavaa .