Huh, hellettä on piisannut. Säämies on suosinut auringonpalvojia meidän kannalta vähän liiankin kanssa. Viikonlopun erkkariin valmistautuminen alkoi edellisenä iltana, kun mentiin Vinttikoirakeskukseen kehiä rakentamaan. Samalla pystytettiin omakin teltta kehän laidalle. Sen jälkeen vielä koirien kanssa metsään ja sitten uimaan . . . viis siitä miltä sitä näyttelypäivänä turkit näyttää, mutta helteen takia jopa yöt ovat olleet koirille vaikeita. Varsinkin Aapo on kärsinyt kuumuudesta joka yö. Kotona oli joka huoneessa tuuletin siihen asti, että koirat rikkoivat olohuoneen tuulettimen riehuessaan . Yöllä on sitten parvekkeen ovi ollut auki, mutta ei se suuremmin viileyttä ole tuonut.

Sunnuntai-aamuna sitten koirat autoon ja paikalle jo klo 6.15. Oltiin sitouduttu toimimaan parkkipirkkoina aamupäivällä, joten koirat vietiin telttaan häkkeihin ja itse suunnattiin liikenteen ohjaukseen. . . olipa sekin kokemus. Parkkipaikat täyttyivät vauhdilla (samana päivänä Vinttikoirakeskuksessa oli myös Colliet, Salukit, Afgaanit ja Lagotot omissa erikoisnäyttelyissään) ja päästiin jo kymmenen aikoihin kehän laidalle.

Kelpieitä oli paikalla ennätysmäärä, mutta tilaa kehien ympärillä valitettavan vähän. Teltat olivat kylki kyljessä kiinni ja telttojen edustat täynnä koiria. Onneksi oli järjestetty omille koirille häkit teltan perälle juoksuradan viereen. Suuri ruuhka koetteli varsinkin Aapon ja Brixin hermoja, molemmat kun vahtivat omia häkkejään. Ruskeat sanoivatkin oman painavan sanansa aina kun vieras koira eksyi liian lähelle heidän reviiriään.

(kuva: Maria Riikonen)

Tuomarina oli Leonie Darling Australiasta, paikalla myös kaksi tuomariharjoittelijaa.

AAPO VAL ERI2: Exellent breed type. Could have more pigment on eye rins. Needs little more leg. Very heavy coated. Maintains topline on the move. Coat texture a little soft. Could have a little more drive behind.

(kuva: Maria Riikonen)

Aapo alkoi todella väsähtää helteeseen, eikä ollut ollenkaan innostunut juoksemisesta. Kehän jälkeen pohdittavaksi jäi, halusiko tuomari koiralle pidemmät jalat vai enemmän jalkoja . Paksu karvapeite saattaa tietenkin antaa vaikutelman, että jalat ovat lyhyet, mutta minkä verran tuomariharjoittelijan mielipide painoi . Aapo oli keväällä tuomarikollegiossa, missä samainen harjoittelija oli ollut. Siellä Milla oli saanut tehtäväkseen kohotella mahakarvoja, koska Aapon jalkojen pituus oli noussut esille. . . tätä ennen ei kukaan koskaan ole kyseenalaistanut koiran jalkoja, mutta ehkä niitä olisi sittenkin pitänyt olla enemmän .

BINKA VAL EH: Very good breed type. Good head & expression. Exellent harsh coat. Good feet little straight in front lacks depth of rib. A little short in croup. Crosses behind on the move.

Binka ei myöskään halunnut juosta kuumuudessa, meno oli melkoista laahaamista siihen asti, että kehän yli lensi helikopteri . Silloin pieni musta nosti katseen ja pisti vipinää kinttuihin. Maininta turkista kyllä yllätti, neiti kun on pudottanut turkkiaan jo toista viikkoa.

BRIXI NUO ERI1 SA: Exellent breed type. Could have a little more length in muzzle. Very good propotions. Good ribcage. Balanced movement. Good feet & coat.

(kuva: Maria Riikonen)

Nyt on sitten todettu, ettei meillä todellakaan olla nenäkkäitä . Tapio Eerola totesi aikaisemmin saman noista vanhemmista koirista ja nyt on sitten Brixikin laitettu samaan kastiin. Maininta turkista pääsi taas yllättämään, kun esittäjä vielä ennen kehään menoa kiskoi tupsuja irti . . . karvanlähtö on mitä hirveintä. Hienosti pieni koira jaksoi kuitenkin olla tuomariharjoittelijoiden käsiteltävänä siitä huolimatta, että toisen tuomariharjoittelijan käsissä koiran häntä meni tiukasti mahaan kiinni . Brixi, joka rakastaa ihmisiä ja yritti tuomarin syliin, ei todellakaan lämminnyt tuolle harjoittelijalle.

Erinomaisia ei hirveästi näyttelyssä jaettu ja Kengurukololta jäi kasvattajaluokka saamatta . Yacatis-kennelistä saatiin kasvattajaluokka, missä Brixi ja Aapo kantoivat kortensa kekoon. Tulos oli hieno 2KP .

(kuva: Maria Riikonen)

Helteestä huolimatta päivä oli mukava. Oli hienoa tavata niin paljon tuttuja kelpo-ihmisiä ja koiria. Näytelmän lopuksi kasattiin vielä oma ja järjestäjien teltat kasaan, sitten auto kohti kotia. Päivälle tuli pituutta yli 12H, joten iltapuuhat oli äkkiä tehty .