Maanantaina käytiin Hau Openissa, missä Aapo oli ilmoitettu yhdelle radalle. Harmittavasti poika tiputteli rimoja ja tulos 15 . Sijoitus 15. joten jonkinlainen tulos saatiin. Tiistaina treenattiin pienellä porukalla raunioilla. Ohjaaja mietti ukkojen paikkaa ja onnistui sotkemaan maalimiesten ajatukset. Koira radalle ja pian alkoi Binka osoittamaan elkeitä, että tuolta se ukko löytyy. Ohjaaja oli sitä mieltä, ettei se siellä voi olla, kun ohjeet oli jotakin muuta. Kutsusta huolimatta pikku-musta ei jättänyt merkkaamaansa paikkaa, vaan aloitti ilmaisun. Turhautuneena ohjaaja marssi paikalle näyttämään koiralle, että ei siellä ketään ole . . . ja sieltähän se ukko nousi . . . koskahan sitä oppisi uskomaan koiraa .

Keskiviikkona ajeltiin töiden jälkeen Tampereelle toko-kokeisiin Aapon kanssa. Koko lauma oli mukana ja Keita herätti ihastusta koetoimitsijoissa . Päivä oli tukahduttavan kuuma. Tuomarina oli Riitta Räsänen.

1. Luoksepäästävyys 10: Aapo nousi seisomaan tuomarin jalkoihin taputeltavaksi, mutta ei hyppinyt, joten tästä ei tullut pistemenetyksiä

2. Paikalla makaaminen 10: Suoritettiin kokeen liikkeistä viimeisenä. Aapo makasi hienosti paikallaan (pari hyttystä piti napata ilmasta) siitä huolimatta, että vieressä koirat touhusivat kaikenlaista .

3. Seuraaminen kytkettynä 8: Koira ei tuntunut olevan ihan mukana. Pysyi liikkeessä kohdallaan, kontakti tipahteli ja perusasentoihin istuminen oli piiiitkäällä viiveellä .

4. Seuraaminen taluttimetta 8: Käännöksissä väljää. Kontaktista ei tietoakaan .

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Koira jäi ISTUMAAN . Ohjaaja ei ymmärtänyt kaksoiskäskyttää ja siinä se oli.

6. Luoksetulo 8,5: Koiran vauhti ei päätä huimannut (niinkuin ei yleensäkään lyhyellä matkalla), istui eteen hieman vinoon. Perusasento jäi tosi vinoksi . Tuomari huomautti, että koira tulisi opettaa suoraan sivulle - juu, ei käy .

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7: Tepsutteli perässä, joten kaksoiskäsky. Siitä koira jäi seisomaan.

8. Estehyppy 7: Aapo meinasi perusasennosta hypätä esteelle ennen lupaa ennen kuin liikkeenohjaaja oli kysynyt onko ohjaaja valmis. Tästä tuomari vei pisteitä . Hyppy meni taas pitkäksi ja koira tepsutteli esteen taakse seisomaan.

9. Kokonaisvaikutus 8: Tästä tuomari ei antanut mitään kommentteja vaikka muuten liikkeiden jälkeen tuli palautetta minuuttitolkulla .

Yhteensä 149,5 pistettä ALO2

Se viimeinen ykköstulos antaa nyt odottaa itseään.

Torstaina mentiin sitten helteestä huolimatta hakutreeneihin. Aapossa oli virtaa ja halua etsiä. Todettiin kuitenkin, että ohjaaja toimii paremmin, jos ei tiedä missä ukot istuu . Viimeinen ukko oli harhautunut sovitusta paikasta keskilinjan päähän istumaan . Tämä helle näköjään on koko viikon syönyt maalimiesten aivotoimintaa. Tytöille laitettiin kaksi ukkoa etukulmiin. Binkan nosti ensimmäisen hyvin. Toisella jäätiin haahuilemaan, uusi lähetys ja sieltä nousi . Brixi ei toimi hyvin helteellä. Eka ukko muistikuvalla - koira eteni suoraan, mutta koko meno oli kuin hidastetussa filmissä, namitkaan ei maistuneet. Toisella koira kävi kymmenen metrin päässä ja kääntyi takaisin. Uusi lähetys ja saatiin jo irtoamaan haukkukin. Keita keräsi rapsutukset treenien jälkeen maalimiehiltä .

Perjantaina vielä Hyvinkäälle tokoilemaan. Pidettiin tosi lyhyet treenit. Brixin paikallaolo oli syvältä, mutta oltiin myöhässä paikalla ja koira tuli kentälle lähes suoraan autosta - ei sovi kelpielle ei. Brixille vähän jättäviä, Binkalle noutoja ja Aapolle jättäviä. Keita leikki pitkät leikit Nooa-veljen kanssa. Sieltä sitten uimarannalle, missä sitten taas suututettiin yksi koiranomistaja. Me uitetaan omat koirat yksi kerrallaan, koska muuten siitä riehumisesta ei tule loppua ruskeiden kanssa, eikä pikku-musta mene veteen, jos toiset roiskii. Keitahan jää vielä riehujien jalkoihin. Binka oli Keitan kanssa kahlailemassa, kun täti koiran kanssa tuli rantaan (siihen päähän missä me oltiin) ja kysyi voiko koira tulla riehuman meidän koirien kanssa. Siihen sitten vastattiin, ettei pikku-musta riehu uidessaan ja pentuakaan ei ole vielä rokotettu. Tähän täti sanoi, ettei hänenkään koiransa riehu uidessaan, mutta voisi riehua rannalla. No se ei meille sopinut ja täti jatkoi loukkaantuneen näköisenä matkaa .