Aapon kuonon turvotus laski mukavasti muutamassa päivässä ja koira alkoi jo olla oma itsensä, kunnes. . . silmät turposivat, rähmivät, kutisivat . . . ja suunnattiin kohti eläinlääkäriä. Mitään vakavaa ei onneksi löytynyt - Aapollahan on historiassa haava sarveiskalvossa, silmätipat peliin ja doping-karenssi jatkuu. . .  Kisailmojakin oli tehty, mutta onneksi niistä saa rahat takaisin. Harmittaa kuitenkin .

Hakutreeneissä on käyty nyt vain kerran. Koko kesä onkin ollut niin reipasta hakuilua, että alkoi jo vähän itseäkin väsyttää. Kelpo-tyttöjen kanssa on oltu raunioilla. Binkan kanssa tehty umppari-harjoitteluja ja Brixin kanssa alkaa jo vähän löytyä malttia lisää. Aapo ja Keitakin ovat olleet mukana pari kertaa. Aapo on tietenkin käynyt agility-kentällä ja Keita kulkenut mukana milloin missäkin. Pikku-koira on saanut ensimmäiset rokotukset ja pudottanut ensimmäiset hampaansa. Keitan korvat ovat "vähän sinnepäin", joten Sanna kävi liimaamassa niitä paikoilleen . . . minkä seurauksena koiralla on nyt kalju läiskä päässä ja korvat ovat edelleen "vähän sinnepäin" .

Binkan kanssa pitäisi nyt todella alkaa tehdä työtä ampumisen kanssa. Pikku-musta on luonnetestattu 2,5-vuotiaana laukausvarmaksi, mutta on viime talven aikana kehitellyt itselleen ääniherkkyyden . Ampuminen kentällä aiheuttaa tavallisesti varman paikallaolijan häipymisen suunta kohti ohjaajaa: "mamma, täällä ammutaan, sä tarviit varmaan paljon pusuja nyt, anna mä vähän pussaan ja pussaan ja pussaan. . . " Joku koirapsykologi voi varmaankin aukaista ohjaajalle tämän toiminnan, mutta ohjaaja on ihan pihalla .

Brixin kanssa käytiin torstaina ensimmäisissä virallisissa toko-kokeissa. Päivä meni tietenkin ensin duunissa. Töiden jälkeen pikainen käynti kotona, tavarat kasaan, koira autoon (Milla jäi muun porukan koiravahdiksi) ja suunta kohti Toijalaa.

Tuomarina oli Riitta Räsänen.

1. Luoksepäästävyys 10: Brixi ei tietenkään pysynyt istumassa ohjaajan vieressä vaan meni tuomarin jalkoihin ja vähän piti pusutella tuomaria. . . se ehkä aiheutti sen, ettei pistevähennyksiä tullut, vaikka ohjaajalla nousi tuskan hiki pintaan. . . Samainen pieni rodunomaisesti käyttäytyvä koira istui koirien tarkastuksessa tuomarin syliin . . . Onnea vaan kaikille, jotka haluavat tokoilla kelpien kanssa.

2. Paikalla makaaminen 9: Meidän kompastuskivi, johon ei nyt kompastuttu . Koira vähän vaihtoi lonkkien asentoa ja pienen matkan (20cm?) oli tuomarin mukaan ryöminyt. Välillä pää oli pystyssä ja välillä ruohikosta näkyi vain korvat sekä heiluva häntä. Kelpo-tyttö oli ainoa koira meidän paikallamakuuryhmässä, jolla heilui häntä koko suorituksen ajan. Nousi muistaakseni istumaan vasta toisella käskyllä (tästä en ole enää ihan varma). . . Edellisissä paikallamakuutreeneissä Brixi veti korvat pitkin päätä, ryömi viereisen koiran kylkeen kiinni ja kääntyi selälleen, joten ohjaajan mielentila kokeessa ei ollut kovin rauhallinen.

3. Seuraaminen kytkettynä 8: Ohjaajan mielestä ei ollut koiran tason mukaista. Liian väljää suoralla ja käännöksissä. Pysyi kuitenkin mukana ja istui pysähdyksissä hienosti.

4. Seuraaminen taluttimetta 7,5: Sama juttu kuin hihnan kanssa, paitsi että koira jäi vielä välillä laahaamaan .

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5: Tuomarin mukaan molemmissa jättävissä valmistelevan osuuden seuraaminen oli erinomaista. Ohjaaja päätti varmistaa koiran pysähtymisen - tuo kun on alkanut valua perässä - joten käskyn aikana paino uudelleen takimmaiselle jalalle. Koira putosi hienosti ja pysyi paikoillaan. Ohjaaja sai huomautuksen valssin askeleista . Istumiseen tarvittiin kaksoiskäsky. . . taas.

6. Luoksetulo 7,5: Tuomari huomautti, että olisi odottanut tältä koiralta reippaampaa luoksetuloa - niin ohjaajakin. Koira lähti ravilla, alkoi hidastamaan hölkäksi ja istui vielä vinoon eteen . Sivulle siirtyminen oli taas tason mukaista. Tokossa luoksetulon matka on kyllä niin lyhyt, ettei siinä kovin kovaa pääse tulemaan, mutta suoritus oli alaarvoinen, LAISKA!

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5: Brixi niin osaa . Pistevähennys tuli perusasennon ennakoinnista.

8. Estehyppy 8,5: Yhdellä käskyllä yli. Steppailua esteen takana . . . siitä vaan ei ole päästy eroon. 

9. Kokonaisvaikutus 8,5: Hirveän paljon ei tuomarilta tullut pitkiä kommentteja, eikä ohjaajalle jäänyt oikein mitään mieleen. Ohjaajan liikumisesta sanoi sen olevan reipasta, niinkuin pitääkin, joten on sitten ohjaajakin jotakin oppinut . Brixin perusasennon kehui erinomaiseksi joka vaiheessa, joten on siihen panostamisesta ollut hyötyä .

Yhteensä 167p ALO1