Viime viikolla siirryttiin treenaamisen osalta talviaikatauluun. Milla siirtyi Aapon ja Keitan kanssa agilityssä halliharkkoihin ja Merja aloitti Brixin ja Binkan kanssa toko-treenit hallissa. Hieman jännitti Binkan osalta, koska neiti ei ole missään halleissä viihtynyt, mutta ainakin ensimmäisellä kerralla neiti ei potenut halliahdistusta. Hakutreenit jäivät Millan osalta väliin työesteen takia, joten tiistaina Merja sitten suuntasi treeneihin koirien kanssa. Brixillä on nyt lähdetty vahvistamaan haukkua. Tsemppausta vielä vaatii, mutta jaksaa jo haukkua pikku pätkiä. Binkallahan tuo haukun kaivaminen kesti tosi kauan, mutta nyt se tulee jo hyvänä ja kestävänä. Kolme ukkoa otettiin molemmille.

Keskiviikkona lähdettiin hyvissä ajoin ulos etsimään sopivaa kuvauspaikkaa, että saataisi taas päivitettyä kuvasatoa. Niinhän siinä sitten kävi, että kaikissa paikoissa missä käytiin, oli jonkin sortin treenit menossa, joten kun tyhjä kenttä löytyi, niin pimeys alkoi langeta maahan. Pari julkaisukelpoista otosta kuitenkin saatiin otettua:

Keitasta piti saada seisomakuva, mutta eihän siitä mitään tullut . Aapon kanssa Milla ehti vielä treenata hetken valoisan aikaan.

. . . mutta sitten lankesi pimeys ja loput kuvat olivat lähinnä tummia läiskiä tummalla taustalla.

Lauantaina Milla suuntasi töihin ja Merja rotuyhdistyksen luonnetestiin töihin. Siinä se päivä sitten mukavasti vierähtikin. Saatiin kaikenlaista säätä auringonpaisteesta ukkosen jyrinään ja vesisateeseen.

Sunnuntaina oli sitten Brixille varattu luonnetestipaikka yhdistyksen kokeeseen. Luonnetesti tuomareina olivat Lea Haanpää ja Sami Heikkilä. Brixin voimakas reaktio kelkkaan oli yllätys ja vaikutti koko loppu testin ajan koiran toimintaan. Tässä testin tulos ja tuomareiden perustelut pisteille:

TOIMINTAKYKY -1 pieni
"Miten koira ratkaisee tilanteita. Ei se tosiaan maailman rohkein koira ole. Sitten kun sitä uhkaa tarpeeksi sille tulee, sillä menee vähän niinkuin kuppi nurin eli ei sen toiminta niin kauhean järkevää ole."
 
TERÄVYYS +3 kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
"Se millä se ratkoo ongelmia hyvin paljon on se, että se ottaa terävästi kantaa. Siinä on dominanssia, joka aiheuttaa sen, että se näyttää pahemmalta kuin mitä se on. Oikeasti tämä ei ole iso koira pienessä koossa vaan tämä on pieni koira pienessä koossa. Se ei ole niin suuri kuin mitä se varmasti pullistellessaan osoittaa olevansa. Arvosana on kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, koska se ei missään vaiheessa yrittänyt näpsiä tuomareita."
 
PUOLLUSTUSHALU +1 pieni
"Siinäkin se ensin ilmentää terävyyttä. Heti, kun tulee ärsyke, niin se ottaa kantaa hyvinkin pontevasti."
 
TAISTELUHALU +2 kohtuullinen
"Kuvaa sitä, miten koira haluaa leukojaan ja lihaksiaan käyttää. Se on se voimavara, mitä se käyttää monessa tilanteessa hyväkseen, mutta sitten kun se väsyy ja niin kuin tänään nähtiin, että seinällä se oli niin väsypoikki, ettei se enää jaksanut ilmentää sitä olemustaan mitä se ensin alkuun tuomareille kertoi. On vähän liian väsynyt jo . . . yliväsynyt."
 
HERMORAKENNE -1 vähän hermostunut
"Se ei tänään oikein ihan pysynyt kasassa tämä paketti. Tuli hirveän paljon nuorelle koiralle yhdellä kertaa ärsykkeitä ja se sitten valitettavasti aiheutti sen, että hermopaine kasvoi niin isoksi, ettei se enää palautunut sillä lailla kun olisi toivottu sen tekevän."
 
TEMPERAMENTTI +1 erittäin vilkas
"eli huomiokyky ja tarkkaavaisuus, kuinka oikea-aikaista ja oikean suuntaista sen väistöt esim. ovat ja huomiokyky yleensä. Ja kuinka se sopeutuu muuttuviin tilanteisiin. Kyllä se kuulee ja näkee. Reagoi kaikkiin ärsykkeisiin, mitä niitä tulee. Sitten, kun uhkaa tulee riittävästi, niin silloin se kyllä pystyy skarppaamaan eli sillä ei vielä ole häiritsevän vilkas temperamentti. Iso pyörä ei siinä heitä ylitse."
 
KOVUUS -2 pehmeä
eli miten muistaa ikävät asiat ja antaa niiden vaikuttaa tekemisiinsä. "Kyllä se muistaa ne. Se ton kelkan muisti pitkään ja puollustukseen mentäessä koko ajan katsoi, että "tossa-oli-äsken-se-ällö". Vaikka varsinainen erikoiskoe on tynnyri-haalari, niin se näytti pehmeyttään jo testin alkuosiossa."
 
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
"eli kuinka se vieraisiin ihmisiin suhtautuu. Siinä ei ole mitään ongelmaa. Antaa silitellä itseään ensi tapaamisella, ihan ystävällinen hyökkäysten jälkeen."
 
LAUKAUSPELOTTOMUUS ++ laukauskokematon
"Sen verran näkyi väsymistä ja kuormitusta, että tuli pientä ylimääräistä liikettä."  
 
YHTEENSÄ PISTEITÄ +18 HYL.
 
Lopuksi tuomari muistutti, että luonnetestin saa uusia kerran aikaisintaan puolen vuoden kuluttua:"Kun on näin nuoresta koirasta kysymys, niin kannattaa antaa sille aikaa, että saa elämänkokemuksia erilaisissa paikoissa ja yksinään ilman muun lauman läsnäoloa. Koettaa vahvistaa sitä, että saa itse tehdä ratkaisuja ja saa positiivista elämänkokemusta itselleen."