Tänään ajeltiin molempien kelpo-tyttöjen kanssa rotuyhdistyksen toko-mestiksiin Hyvinkäälle. Ensi blondin piti tietenkin ajaa harhaan ennen kuin löysi perille, mutta oltiin kuitenkin hyvissä ajoin paikalla. Aapo ja Keita jäivät kotikoiriksi ja Milla otti suunnan kohti työmaata. Kaiken muun blondi muisti ottaa mukaan kokeeseen, mutta se saamarin hakaneula jäi tietenkin kotiin. Onneksi Outi pelasti tilanteen ja kaivoi kätköistään hakaneulan.

Tuomarina oli Hannele Pörsti molemmille koirille. Ensin mentiin Brixin kanssa alokasluokkaan:

1. Luoksepäästävyys 9: yllätys, yllätys! Pieni ruskea ui tuomarin liiveihin. Oli jo koirien tarkastuksessa ihan solmussa tuomarin jaloissa niin, ettei tarkastamisesta meinannut tulla mitään .

2. Paikalla makaaminen 7: Koira ei ollut ensin yhtään kuulolla. Tarvitsi kaksoiskäskyn maahan menoon. Vähän nuuski maata ja haisteli nurmikkoa, muuten pysyi hyvin koko ajan.

3. Seuraaminen kytkettynä 7: Esitti osaamistaan heikompaa seuraamista. Pysähdyksessä istuu vinoon eteen, käännökset tosi väljiä. . . ei ollut koira mukana ei.

4. Seuraaminen taluttimetta 7: Sama juttu kuin hihnassa, yritti kai vähän nuuskiakin.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7: Ohjaajan jännityksetä johtuen ei mitään käsitystä siitä miten meni. Kokeen jälkeen ohjaaja ei muistanut tehneensä koko liikettä .

6. Luoksetulo 9: Tuli yhdellä käskyllä eteen istumaan ja siitä käskyllä (ohjaajan mielestä) kauniiseen perusasentoon. Ei mitään käsitystä mistä pisteen menetys.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7: Ohjaajan kääntyessä koira seisoi, ei tietoa tuliko pistemenetykset steppailusta vai mikä oli syynä.

8. Estehyppy 8: Koira yritti karata esteelle ennen liikkeen suoritusta. Tiukalla EI-käskyllä saatiin moinen vahinko estettyä. Esteen takana alkoi nuuhkia esteen viereen laitettuja lautoja ja tuli siinä kai vähän asteltuakin.

9. Kokonaisvaikutua 7: Ei sinänsä yllätä kun melko tasainen seiskalinja oli koko arvostelu. Tuomari ei kommentoinut liikkeitä mitenkään paikalla makaamisen jälkeen.

YHTEENSÄ: 150p.  ALO2 sijoitus 3:s

Päästiin Brixin kanssa ei-niin-kovin-hyvällä-esityksellä palkintosijoille. Kehän jälkeen koiran kanssa palkintojen jakoon ja valokuvaan. . . heti perään ilmoitetttin avoimen luokan alkaminen. Ohjaaja joutui jo kysymään, että saako käydä vaihtamassa koiran välillä, kun koiria alettiin tarkastaa ja oma paikka oli toisena suorittavana koirana. Juoksujalkaa autolle, toinen koira tilalle. Siinä meinasi noutokapulakin jäädä matkasta ja namit lenteli pitkin takakonttia. Binkan kanssa tultiin puolijuoksua suoraan kehään: viimeistä koiraa ohjattiin jo omalle paikalle. Tuomari osoitti meille välin, mihin meille oli jätetty tilaa ja eikun aloittamaan .

1. Paikalla makaaminen 8: Kun nyt olisi ensin saanut koiran istumaan sivulle . Pikku-musta hyppi, pomppi, kiehnasi ja nuoli ohjaajan housun puntteja. . . olisi tietenkin ollut ihan kiva saada hetki rauhoittua, mutta kun ei niin ei. Maahanmenoon tarvittiin kaksoiskäsky. Ohjaajalla tuskan hetket piilossa, koska koiraa oli niin vaikea saada rauhoittumaan. Ei tahtonut usko riittää siihen, että se siellä pysyy. Samasta ryhmästä lähti kolme koiraa liikkeelle, joten ohjaaja oli todellisessa vaarassa saada hyperventilaatio-kohtauksen. Elämän pisimmät kolme minuuttia!!! Siellä Binka kuitenkin pysyi, jopa niin hyvin, että tarvitsi kaksoiskäskyn istumaan nousemiseen .

2. Seuraaminen taluttimetta 7: Väljää, niin väljää. Koira kyllä teki iloisesti koko ajan. Nopeuden vaihtelussa oli niin intona, että lähti edistämään koko koiran mitalla.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7: Olisiko ollut hidas ja valmisteleva osuus väljä?!? Ei voi tietää, kun ei katso taakseen. . . eikä tuomari edelleenkään puhu mitään.

4. Luoksetulo 5: Koira lähti liikkeelle tosi reippaasti ja iloisesti. Pysähtyminen vaati kuitenkin liikaa askelia. Sitten hienosti vauhdilla eteen istumaan ja siitä käskyllä sivulle.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8: Olisiko taas se valmisteleva ollut väljää, liekö tuokin steppaillut?

6. Noutaminen 8,5: Binka on ihan paras . Lähti vauhdilla kapulan perään, poimi sen suuhun ja istui luovutusasentoon ohjaajan eteen (okei, okei, oli se vähän vinossa, mutta mitä väliä?!?), käskystä irrotti kapulan ja käskystä sivulle . Tällä kertaa ei tullut kapulaa varpaille, eikä jääty ihailemaan maisemia..

7. Kauko-ohjaus 8: Alkoi tosi hienosti, koira piti pari ensimmäistä liikettä paikkansa hyvin, mutta kai sitä iloisuutta oli sitten mukana sen verran, että viimeisen kerran istumaan noustessa pyrstö siirtyi eteenpäin.

8. Estehyppy 0: Ja kuinkas sitten kävikään? HYPPY - koira hyppää iloisesti esteen taakse, ISTU - koira istuu käskyn saatuaan, HYPPY - koira kiertää esteen ja hyppää päin ohjaajaa . Se niistä pisteistä. Ohjaajan suusta pääsi samantien sammakko: "en mä ihan tätä tarkoittanut!". Liikkuri oli reilu ja kysyi, halutaanko tehdä liike vielä uudestaan treenin takia, mutta ohjaajan kisajännityksen ja pulssitilanteen takia (oli näkökin jo vähän sumentunut liiallisesta pinnallisesta hengittämisestä) jätettiin tällä kertaa väliin.

9. Kokonaisvaikutus 8: Ohjaajan jännittämisestä ja vauhdikkaasta aloittamisesta huolimatta koiralla oli kivaa koko ajan.

YHTEENSÄ 132 p. AVO3

Sillä ei sitten avoimessa luokassa sijoituttu. Hiukan harmitti, kun pisteiden laskun jälkeen selvisi, että pelkällä viitosella estehypystä olisi pisteet riittäneen kakkostulokseen, mutta aina ei voi onnistua.

Kokonaisuutena oli kiva päivä. Ohjaajan kisajännitys kohosi pitkästä aikaa ihan uusiin ulottuvuuksiin, joten siihen nähden koirat selvittivät tilanteen hienosti. Kokeen alkuosuus oli heikompaa, mutta tekemisen iloisuus ja tarkkuus parani loppua kohti molemmilla koirilla, vaikka ei sitä ehkä pisteistä huomaa .

Sanna oli tullut Nooan kanssa paikalle seuraamaan kisoja ja Nooan kanssa seurustellessa pulssi ja hengityskin palasivat sitten normaaleihin lukemiin. Taas tuli todistettua oikeaksi koiran verenpaineeseen rauhoittava vaikutus. Siihen saatetaan tietenkin vaatia ihana-Nooa , koska aika ajoin nuo omat nelijalkaiset vain nostavat sitä verenpainetta.

Kotiin palattua Skeida oli taas järjestänyt yllätyksen : Keita on oppinut avaamaan kaapin oven ja mikä sen mukavampaa kuin vetää tavarat alas kaapista, askarrella niillä ja lopuksi pissiä niiden päälle.