Tänään käytiin Binkan kanssa Porvoossa tokoilemassa. Ilmottautumiset kokeeseen meni vähän niin sun näin, mutta Binkalle sentään irtosi varasijapaikka. Koe oli hallissa - uusi kokemus jo sekin. Tuomarina oli Hannele Pörsti.

1. Paikalla makaaminen 10: pikku-musta teki tämän tosi esimerkillisesti . Hienosti tyttö piti kontaktia, yhdellä käskyllä maahan. Paikka pysyi hienosti, vaikka vierestä lähti koira melkein heti . . . ja mammakin meni sen seinän taakse, missä pieni koira oli jo tehnyt kanttinitarkastuksen. Karvakaan ei koiralla värähtänyt ennenkuin ohjaaja antoi istu käskyn.

2. Seuraaminen taluttimetta 7: tämä oli sitten vähän sinnepäin. Pientä koiraa alkoi ahdistaa (Hei! Tämähän on koetilanne?!?) ja esiintyminen oli sitten sen mukaista. Liikkeen lopuksi oli ihan pakko päästä pussailemaan ohjaajan kanssa. . . siinähän sitten liikkuri ja tuomari odottelivat, että saatiin päivän pussamiset tehtyä .

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Tässä sitten ohjaajan itsevarmuus aiheutti pistemenetykset : Siellähän se kauniisti istua napotti . Ohjaajan muistilistaan lisättäväksi: vilkaise aina olan yli jättävissä!!!

4. Luoksetulo 7: parannusta edelliseen kokeeseen parin numeron verran . Vielä edellisen torstain toko-treeneissä painittiin pysähtymisongelman kanssa - no, se tuli korjattua kokeeseen mennessä: Koira jäi hienosti istumaan, kutsusta kevyttä ravia ohjaajaa kohti, käsimerkistä pysähtyi hienosti, kutsusta lähtee tulemaan vauhdikkaasti kohti ohjaajaa. . . . sitten vauhti hiljenee kuin Meksikon pikajunalla ja viimein pysähtyy metrin ohjaajan edessä . Pikku-musta seisoo pää kallellaan ja tuijottaa ohjaajan oikeaa kättä:"Missä se pallo viipyy?" Täytyy myöntää, että ohjaajaa alkoi hieman naurattaa, kun pienen kelpien ajatukset oli niin selvästi luettavissa, ja näyttivät nuo tuomarikin suupielet alkavan nykiä.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 10: Aivan huippu

6. Noutaminen 9: Pikku-musta osaa ja siitä on tullut koiran mielestä niin kivaa, että koira loikki kuin Kössi Kenguru kapulan luokse. Palautusasento oli hieman vino, mutta pieni noutaja ei pudota kapulaa ei.

7. Kauko-ohjaus 9: ISTU-MAAHAN oli ihan bueno, mutta viimeisellä ISTU-käskyllä se pyrstö vähän heilahti eteenpäin.

8. Estehyppy 8: Hyppäsi, istui ja hyppäsi, mutta jäi taas liian eteen haahuilemaan.

9. Kokonaisvaikutus 8: tästä ei tullut kommentteja, mutta loppua kohti koiran motivaatio parani ja ahdistus lieveni.

YHTEENSÄ 154p AVO2

Entiset hakukaverit Heini ja Teppokin olivat samassa kokeessa tuloksena AVO1 - ONNEA!!!

Kokeen jälkeen Binka ja Teppo pitivät ihan omat juoksukisat ennen kotiin lähtöä.