Itsenäisyyspäivää meillä juhlittiin hakumetsässä - pitkästä aikaa. Mukana oli myös umpipiilo, joka aiheutti toisille vähän päänvaivaa. Aapo teki innolla töitä, mutta umppariin tarvittiin vähän apuja. Binkakin kaarteli umpparista iloisesti ohi, mutta uudella lähetyksellä päätti sitten alkaa ilmaisemaan. Brixille jätettiin umppari avonaiseksi, kun tuota maalimiehen luona pysymistää pitää vielä petrata. Keitalle tehtiin ensimmäinen haamuna (ihan turhaan), koska edellistä treeneistä on sen verran kulunut aikaa. Pienellä bordercolliella on motivaatio kohdallaan, eikä ukkojen luona pysyminenkään ole ollut vaikeaa .

Tänään kelpie-tytöt ottivat suunnan kohti Porvoota toko-kokeisiin. Ajokeli oli ihan kamala mennen tullen, mutta perille päästiin. Tuomarina oli Harri Laisi.

BRIXI:

1. Luoksepäästävyys 8,5: Yllättyykö kukaan enää siitä, että pieni ruskea ui tuomarin liiveihin .

2. Paikalla makaaminen 10: Tuomari kommentoi, että harvoin näkee koiraa, jolla on paikalla makaamisessa niin kivaa, että häntä heiluu koko ajan .

3. Seuraaminen kytkettynä 7: Oli vähän sinne päin. Hallin toisessa laidassa olevat ihmiset olivat taas niin ihania, että niitä piti kurkkia vähän väliä. Tyytyväinen saa olla kuitenkin siitä, ettei koira lähtenyt lähemmin tervehtimään ketään.

4. Seuraaminen taluttimetta 7,5: Samat kootut selitykset kuin edellisessä.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Oli ihan huippu . Varsinkin viikon takaisen epäonnisen BH-kokeen jälkeen ohjaajalle jäi tästä varsin hyvä mieli.

6. Luoksetulo 6: Koira nousi seisomaan ja lähti hiipimään perään ehkä parin metrin verran ennen luoksetulokutsua. Loppuliike sujui kuitenkin hienosti.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5: Tähän ohjaaja oli tosi tyytyväinen, koska vielä edellisen torstain toko-treeneissä pieni ruskea jäi joka kerta istumaan.

8. Estehyppy 7: Tätä ei ole viime aikoina juurikaan treenattu. Koira hyppäsi, jäi seisomaan, alkoi nuuskia maata ja steppaili. Kun liikkurilta tuli lupa mennä koiran viereen, niin se tapahtui vauhdilla, ettei koira vaan ehdi kiertää esteen toiselle puolelle.

9. Kokonaisvaikutus 8: Tuomari totesi, että koiran ja ohjaajan jännittäminen näkyi tekemisessä. Tuomarin mukaan koira kuitenkin selvästi osaa, mutta on niin energinen, että pitäisi olla koko ajan tekemässä . Koe oli hallissa, mihin pääsivät sisälle ainoastaan suorittavan ryhmän koirat. Brixi oli ensimmäisenä suorittavana koirana, joten meno oli melko virtaisaa. Kun seurattiin toisten suorituksia, niin parin koiran jälkeen pieni ruskea oli jo paremmin hallittavissa ja luultavasti, jos oma suoritus olisi ollut vasta ryhmän loppupuolella, niin keskittyminen olisi ollut parempaa. Näin kuitenkin tällä kertaa.

Yhteensä 159,5p. ALO2

BINKA:

1. Paikalla makaaminen 8: Koira oli ihan kuutamolla ja tarvitsi kaksoiskäskyn maahan menemiseen. Loppuliike oli ihan Binkaa itseään .

2. Seuraaminen taluttimetta 8: Koira piti paikkansa hyvin myös vauhdin muutoksissa, mutta saisi olla lähempänä ohjaajaa. Tämähän on ollut se meidän ongelma ja sen kanssa tehdään työtä edelleen.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5: Ei tietoa mistä pistemenetys.

4. Luoksetulo 8,5: Pysäytyksen kanssa ollaan siirrytty pelkkään käsimerkkiin. Huomautusta tuli alkuosan vauhdista ja siitä, että ohjaaja antoi pysähtymismerkin hieman liian aikaisin. Koira kyllä pysähtyi merkin kohdalle.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5: Ei edelleenkään tietoa pistemenetyksestä. Saattaa tietenkin olla tuo seuraamisosuuden väljyys.

6. Noutaminen 9: Liikkuri käski heittää kauaksi, niin ohjaaja meni tietenkin tekemään työtä käskettyä . Kapula lensi kaaressa ja pomppi vielä muutaman kerran heiton lopuksi (oli varmaan tämän kokeen pisin heitto). Pikkumustaa se ei haitannut. Iloisesti loikkien koira juoksi kapulan luo, taisi vielä vähän murahtaakin, kun otti kapulan suuhun. Luovutusasento oli vinossa, mutta luovutti vasta käskystä .

7. Kauko-ohjaus 8: Koetta edeltävissä treeneissä koira alkoi ennakoimaan, mikä onneksi ei toistunut kokeessa, mutta se pyrstö se pyrstö. . . liikkui varmaan 10cm eteenpäin.

8. Estehyppy 10: Oli muuten hieno, mutta ohjaaja olisi toivonut koiran tulevan eteen istumaan, eikä menevän suoraan sivulle .

9. Kokonaisvaikutus 9: Koira oli ihan iloinen ja teki hyvin, mutta seuraamisen kanssa pitää vielä tehdä töitä.

Yhteensä 174,5p AVO1

Nyt on Binka sitten ansainnut oikeuden VOI-luokkaan. Sinne meillä on vielä kuitenkin matkaa, eikä ole vielä ihan varmaa, mennääkö koskaan kokeilemaan. Binkan kanssa jatketaan avoimessa luokassa siihen asti, että saadaan koulutustunnus.