Tänään oli molemmat kelpo-tytöt ilmoitettu toko-kokeeseen Porvooseen. Aamulla liikkeelle lähdettiin jäätävissä tunnelmissa: pakkasmittari näytti -17 ja auto oli ihan jäässä sisältä ja ulkoa. Hurjan jään rapsutus operaation jälkeen päästiin Porvooseen. Avoin luokka alkoi klo 9, joten paikkalla oltiin se säädetty 1/2 tuntia ennen. Avoimen luokan tuomaroi Harri Laisi

BINKA:

1. Paikalla makaaminen 10: kuinkas muuten. Pikku-musta osaa . Ohjaajan mielestä maahanmeno oli hidas, mutta tuomari ei siitä rokottanut.

2. Seuraaminen taluttimetta 7: ja tätä pikku-musta ei osaa vieläkään. Seilaa, seilaa, seilaa....

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: ei tietoa oliko tässäkin hidas, ei uskaltanut katsoa koiraan päinkään.

4. Luoksetulo 8 1/2: Vauhti oli reipas ja pysähtyi melkein merkin kohdalle.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9

6. Noutaminen 9: Binkan mielestä nykyisin se ihan paras liike. Luovutusasento ja perusasento jäivät vähän vinoiksi, mutta kapulan pito oli ihan bueno.

7. Kauko-ohjaus 8 1/2: Kaksoiskäsky ensimmäiseen istumiseen - tätä on esiintynyt pari kertaa treeneissäkin - pyrstökin liikkui vähän eteenpäin.

8. Estehyppy 9 1/2: Istui eteen vähän vinoon ja perusasentokin vähän vino.

9. Kokonaisvaikutus 8 1/2: Huomautusta tuli seuraamisen väljyydestä ja vinoista asennoista.

YHTEENSÄ 178,5p AVO1

Nämä oli Binkan parhaat toko-pisteet ikinä . Nyt enää puuttuu se viimeinen ykkönen koularista.

Välillä piti käydä lämmittämässä autoa ja yrittämässä lenkittää koiria . . . oli niin kylmä. Alokasluokka alkoi klo 11.30 ja Brixi-rukka oli joutunut olemaan lähes koko aamupäivän autossa, joten virtaa oli ainakin 50 Duracell-pupun verran. Alokasluokan tuomari oli Hannele Pörsti.

BRIXI:

1. Luoksepäästävyys 8: Aiheutti yleisössä naurun tyrskähdyksen . Ryhmän muut koirat istuivat nätisti ja sallivat silityksen. Tuomarin tullessa kohti Brixi ampui koko hihnan mitalla tuomarin syliin, kiehnasi jaloissa ja heilutti häntää.

2. Paikalla makaaminen 8: Vieresssä pikku-spanieli piippasi ja ryömi sekä lähti lopulta ohjaajan luokse. Viereisessä kehässä koirat aloittivat hurjan haukun paikalla makaamisen aikana, joten voidaan olla tyytyväisiä, että pikku-koira vain ryömi vähän matkaa eteenpäin.

3. Seuraaminen kytkettynä 8 1/2: Ohjaajalle kelpasi

4. Seuraaminen taluttimetta 8: Vähän oli ylimääräistä pyörähtelyä ja käsien rouhimista . . virtaa oli kuin pienessä kylässä.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Aivan loistava

6. Luoksetulo 9: Vaudilla luokse ja täysiä päin

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0: Brixi teki niin hienon maahanmenon, että halusi tehdä sen uudelleen

8. Estehyppy 10: Vähän asteli, mutta tuomari ei siitä rokottanut.

9. Kokonaisvaikutus 8: Tuomari ei tähän kommentoinut, mutta koiralla oli niin paljon virtaa, että viimeisen liikkeen jälkeen hyppi, pomppi, loikki ja rouhi käsiä

YHTEENSÄ 156p. ALO2

Ei siis vieläkään sitä ykköstulosta. Kaiken kaikkiaan ohjaaja oli tyytyväinen esitykseen. Täytynee mennä vielä uudelleen .