Ihmislauma on ollut flunssan kourissa jo toista viikkoa Itku. Kaikenlainen harjoittelu on jäänyt vähälle: yöt on menneet yskiessä ja päivät niistäessä. Koiruuksien kanssa on ulkoiltu lähinnä metsässä ja koirapuistossa käyty tapaamassa kavereita. Koirat ovat sitten riehuneet keskenään, kun ihmiset ei ole jaksaneet muuta kuin hiljakseen perässä kulkea.

Binkan karvanlähtö on viimeinkin loppunut. Joka paikka alkoi olla tasaisen mustan karvan peitossa. Koira itse on tosi "kalju", mutta liikkuu kuitenkin ulkona niin reippaasti, ettei ole tarvinnut ulkoilupukua kylmän torjumiseksi.

Kun Aapolle tuli tuo 6kk täyteen, hävisivät pojalta aivot, joten siitäkin syystä on treenit katkolla. (Turha tehdä mitään, kun ei se mitään kuuntele.) Yhden asian se on nyt kuitenkin uutena oppinut: kuinka hypätään koirapuiston aidan yli. Juu, siitä se hypähtää oikein ketterästi yli, kun katsoo, että aidan ulkopuolella on hauskempaa kuin sisäpuolella.

Koulussa kun oli wanhojen tanssit, Aapo oli sitä mieltä, että hänen mammansa ei saa tanssia muiden poikien kanssa kuin hänen ja oli lähdössä mukaan; istui ovella ja katseli, että mamma joko mennään. Suostui se kuitenkin lopulta jäämään kotiin.