Jatkettiin Brixin toko-uraa sunnuntaina uudella kokeella. Aamulla auto oikutteli sytytyksen kanssa ja meinasi reissu jäädä tekemättä. Automatkalla tuulilasiin törmäsi valtava ötökkä, joka levitti sisuksensa pitkin lasia - blondi puikoissa ajatteli tietenkin pesaista ja pyyhkiä sen pois, sillä seurauksella, että ötökkä todellakin levisi pitkin tuulilasia keskellä motaria . . . ohjaaja ei edes löytänyt koepaikalle, vaan ajeli pienen Tampereen ympäriajon . . . Oliko tämä kaikki jo merkkinä siitä, että ÄLÄ MENE KOKEESEEN!

Ei voinut uskoa ennusmerkkejä, ei . Koe siis oli Tampereella hiekkakentällä ja aurinko porotti melko kuumasti koko ajan.

Tuomarina oli Pirkko Bellaoui:

1. Luoksepäästävyys 9: Pieni kelpie niin rakastaa ihmisiä, tuomariin nojaillen pusutteli tuomarin käsiä .

2. Paikalla makaaminen 0: Yhdellä käskyllä Brixi putosi maahan . . . mutta ohjaajan yrittäessä lähteä kentän toiseen päähän, pieni koira nousi mukaan. Uusi käsky, josta koira jäi istumaan vailla mitään yritystä mennä makaamaan. Siinä sitten ohjaaja päätti jättää yrityksen sikseen, otti koiran hihnaan ja kentän laidalle odottelemaan muiden suorituksen päättymistä.

3. Seuraaminen kytkettynä 8: Koira ei ollut yhtään mukana, kontakti oli jotakin, mistä ei oltu ikinä kuultu puhuttavankaan

4. Seuraaminen taluttimetta 6: Jotakin aivan järkyttävää . Laahaamista, seilaamista, "olen-tässä-kuumalla-kentällä- kävelyllä-tosi-vastentahtoisesti" oli kirjattuna koiran kuononpäästä hännän päähän.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Koira jäi ISTUMAAN! Uusi käsky ja koira istuu edelleen - KUULOKO SILTÄ HÄVISI!!!

6. Luoksetulo 7: Koira ei todellakaan pitänyt mitään kiirettä , istui vielä vinoon eteen, eikä ollut koskaan kuullutkaan siitä, miten siirrytään sivulle istumaan

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0: Tuomari huomautti, että "koiran eduksi on sentään sanottava, että se kuitenkin hidasti vähän vauhtia" . . . ja valui koko matkan perässä, mutta niin, ettei sitä näkynyt edes silmäkulmasta

8. Estehyppy 9: Hyppäsi hienosti, pari askelta steppaili esteen takana

9.. Kokonaisvaikutus 7: Tuomarin mielestä energinen ja vilkas koira, joka tekee asioita (mutta ohjaajan mielestä ei niitä mitä ohjaaja pyytää ). Kokonaisvaikutuksen pistemäärä yllätti, koska ohjaaja olisi antanut siitä enintään 5. Koko kokeen ajan Brixin olemus oli sellainen, että "valot on päällä, mutta ketään ei ole kotona".

Yhteensä pisteitä 95 . . . ei tullut tulosta (onko ihmekään!)

Illalla mentiin vielä muun porukan kanssa tottiskentälle. Brixi jäi kotiin. Binkalle tehtiin esineruutu kahdella esineellä. Ennen lähetystä pikku-musta joutui vielä odottelemaan, kun ohjaaja puhui puhelimessa. Tyttö nosti hienosti molemmat esineet ja työskentely oli tosi hienoa . Vähän vielä estehyppelyä ja neiti hyppäsi hienosti metrisen muutaman kerran.

Aapon kanssa otettiin häiriötreeniä ja Keita kanssa kontakteja.

Seuraavana päivänä mentiin Brixin kanssa tottistelemaan ja neiti toimi loistavasti . Miksi se ei voinut esittää samaa suoritusta kokeessa, ei ymmärrä, ei.

Uutta kuvasatoa ei nyt ole otettu, mutta tässä pari kuva Brixistä heinäkuussa raunioilla:

(kuvat Eeva Valkonen)