Tällä viikolla on pidetty talvilomaa ja nautittu kauniista kevät päivistä. Heti loman alkajaisiksi suunnattiin Rajamäelle tokoilemaan rotuyhdistyksen porukoiden kanssa. Lähes joka päivä on suunnattu Petikkoon ja kaivettu hyppyeste varastosta esille. Binkan kanssa on aloiteltu hyppynoudon kasaamista, tasamaan nouto kun lähti kulkemaan ohjaajan vaihdettua tyhmän toko-kapulan painavaan pk-kapulaan. Aluksi pieni koira ihmetteli, että pitääkö tuollainen pienen koiran jaksaa nostaa, mutta sitten tarttui toimeen ja tarjosi oma-aloitteisesti kapulaa luovutusasennossa . Brixin kanssa on aloiteltu hyppäämisen opettelua ja pienen ihmettelyn jälkeen se on koirasta niin kivaa, niin kivaa, että . . . Aapolla tuo hyppääminen sujuu vanhasta muistista ja viikon aikana onkin panostettu noudon palautukseen (tarkoittaa sitä, että koira tuo kapulan takaisin ohjaajalle pyydettäessä). Hienosti on poika alkanut toimia ja siihenkin auttoi pk-kapulan käyttöön otto.

Maanantaina suunnattiin heti aamusta katsastusasemalle ja samalla kun Milla kävi suorittamassa autokoulun kirjallisen kokeen, Merja käytti auton katsastuksessa. Huomautusta tuli siitä, että molemmat lähivalot olivat pimeänä , mutta lamppujen vaihdon jälkeen saatiin puhtaat paperit taas vuodeksi eteenpäin.

Perjantaille oli sitten varattu Binkalle eläinlääkäri sterilisaatiota varten. Reissu meni hyvin ja vuorokauden potemisen jälkeen pieni kelpie ei ymmärrä, että on sairaslomalla.

Tänään käytiin vielä ruskeiden kanssa rotuyhdistyksen match-showssa Aapon kanssa ja mölli-tokossa Brixin kanssa. Aapo sai punaisen nauhan ja roikkui pitkään mukana, mutta lopulta sitten tuli käsipäivää ja kiitos, eikä sijoitusta. Brixi oli ilmoitettu mölli-tokoon kannatuksen vuoksi, jotta saadaan lisää häiriötreeniä ja tuloskin oli sitten sen mukainen:

1. Luoksepäästävyys 9: Tuomarin ollessa metrin päässä, pieni kelpie ampaisi päin tuomaria, pyöri, keikkui ja häntä heilui. (Treeneissä on luoksepäästävyyttä harjoiteltu kerran, joten ongelma oli tiedossa).

2. Paikalla makaaminen 0: Jätettiin sovinnolla koko liike suorittamatta, koska pieni näen-kaiken-kuulen-kaiken-mamma-on-liian-kaukana-kelpie ei todellakaan olisi pysynyt kahta minuuttia liikkumatta.

3. Seuraaminen kytkettynä 6: Ohjaaja sai huomautusta hihnapakotteista . . . ja ihan aiheesta. Pieni koira perusasennon jälkeen tajusi, että ympärillä tapahtuu kaikkea kivaa ja pää pyöri ja koira otti etäisyyttä, niin kuin ei olisi koskaan kuullutkaan mitä seuraamisella tarkoitetaan.

4. Seuraaminen taluttimetta 6: Koira pysyi mukana, mutta pää pyöri ja perusasento pysähtyessä oli pienellä koiralla ihan hukassa. Ohjaajalle huomautettiin liian nopeasta pysähtymisestä, mihin koira ei ehtinyt mukaan.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: Koira putosi kuin unelma ja jäi makaamaan noin viiden askeleen verran, mutta kun ohjaaja jatkoi matkaa kauemmaksi, niin pienen koiran itsevarmuus kärsi kolauksen ja koira lähti ohjaajan perään.

6. Luoksetulo 0: Ensimmäisellä yrityksellä koira lähti iloisesti seuraten ohjaajan mukana. Toisella yrityksellä jäi istumaan, mutta matka oli liian pitkä ja koira lähti vastaan ennen ohjaajan pysähtymistä. Perusasentoa piti taas korjailla.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0: Koira pysähtyi, vähän tassutteli ja päätti sitten lähteä ohjaajan perään, kun tuo onneton ei ymmärtänyt pysähtyä.

8. Estehyppy 6,5: Pieni koira hyppäsi vasta toisella käskyllä ja steppaili esteen takana. Tähän ohjaaja oli tosi tyytyväinen, koska koko liikettä oli harjoiteltu vasta vajaa viikko.

9. Kokonaisvaikutus 8: Tuomarin mukaan koira on iloinen ja energinen, mutta ei vielä toko-valmis .

Pisteitä kertyi yhteensä 66, joten vain 100 puuttuu ykköstuloksesta .