Tänä aamuna ilmojen haltia oli ilahduttanut pääkaupunkiseutua ja maassa oli taas uusi lumikerros. Siinä sitä sitten alettiin kaivaa autoa esiin ja otettiin suunta kohti Porvoota, minne Brixi oli ilmoitettu ALO-luokkaan - yöunikin jäi hieman vähäiseksi tuon kirotun kesäajan takia. Matkaevääksi otettiin alkava migreeni. Tuomarina oli Harri Laisi.

1. Luoksepäästävyys 9: Viime torstain treeneissä tähän paneuduttiin ja tehtiin pikku-koiralle selväksi, että liiveihin uiminen ei ole soveliasta. Eihän se tietenkään kahta päivää koiran päässä pysynyt blush. Brixi meni taas tuomaria vastaan, istui varpaille ja antautui rapsuteltavaksi.

2. Paikalla makaaminen 9: Pikku-koiran piti hieman ensin venytellä, että saa hyvän asennon. Pää vähän pyöri ja häntä heilui.
3. Seuraaminen kytkettynä 8,5: Liikkeelle lähtö tapahtui EVL-kehän vieressä, jolloin koira meinasi unohtua katselemaan, mitä naapurissa tapahtuu. Hihnapakote ja alkoi sujua. Vähän väljyyttä on liikaa.
4. Seuraaminen taluttimetta 8: Väljyyttä oli edelleen sen verran, että piti antaa pari lisäkäskyä.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6,5: Oli varmaan koko kokeen omaperäisin suoritus indecision. Aluksi koira lähti ihan kivasti mukaan, yhtäkkiä kesken seuraamisen kiertää ohjaajan edestä oikealle etuviistoon (mitä lie oli menossa katsomaan). Ohjaaja tästä häkeltyi niin, ettei osannut edes sanoa mitään vaan pysähtyi suu auki katsomaan koiran menoa blush. Liikkurin ohje antaa koiralle käsky havahdutti ohjaajan. Koira putosi käskyn saatuaan niille sijoilleen - tosin häntä oli menosuuntaan. Ohjaajakin ymmärsi jatkaa matkaa ja palata koiran viereen. Liikkeen eduksi on sanottava, että ainakin tuomarilla ja liikkurilla oli hauskaa...
6. Luoksetulo 9: Ohjaajan mielestä koira jäi eteen vähän liian kauaksi, tuomari ei tästä rokottanut. Pistemenetys tuli siitä, että koira hyppäsi ohjaajan sivulle.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 10: Tästä ei mitään huomautettavaa heart.
8. Estehyppy 6: Koira hyppäsi hienosti, mutta liikehti esteen takana. Ohjaaja lähti hermostuksissaan esteen toiselle puolelle ennen liikkurin lupaa (tästä tuomarin huomautus).
9. Kokonaisvaikutus 8,5: Tuomari mainitsi, että koira oli selvästi rauhattomampi kuin edellisessä kokeessa. Miten paljon siihen sitten vaikutti ohjaajan hermot - olimme koko kokeen ensimmäinen suorittava koirakko.

YHTEENSÄ 165,5p ALO 1

Nyt puuttuu enää se viimeinen ykköstulos koularista.

Milla oli Aapon kanssa lauantaina Ojangon kisoissa  hakemassa sitä kuulua kisakokemusta. Torstaina oltiin tokon-hallitreeneissä, mistä saatiin muutama kuvakin, kiitos Annelle. Kaikkien kuvien (c) Anne Tervonen.

Brixin seuraaminen (huomaa väljyys)


Keita seuraa: