ja harmittaakin ihan tosissaan . Pikku-mustan kanssa ajeltiin eilen Somerolle hakukokeisiin. Edellisten treenien perustella oli itsellä ihan kiva olo lähteä kokeilemaan pikku-mustan erämiestaitoja. Neito oli kisapaikallakin ihan kivassa vireessä - iloisuutta oli vähän liiankin kanssa.

Arpaonni johdatti meidät ensimmäiseksi esineruutuun. Lähetys oikeaa sivua pitkin, tyttö painui takapiikkiin, merkkasi esineen ja jätti sen sinne . Sitten meni vähän surffailuksi ja lukuisien lähetysten jälkeen pikku-musta nosti esineen keskeltä noin 1m lähetyslinjasta. . . ja alkoi iloisesti leikkimään ruudussa esineen kanssa. Vähän peliin ohjaajan murahtelua, niin tulihan se esine sieltä käteen asti. Työskentelypisteitä menetettiin, joten tulos 25/30.

Hyvällä mielellä jatkettiin tottiskentälle - tiesin jo etukäteen, ettei neiti hyppää metristä, mutta se ei kisavirettä laskenut. Ensimmäisenä paikallaoloon: laukaukset. . . . ja ohjaajalle käsky ottaa koira hallintaan . Pikku-musta lähti korvat pitkin päätä hiipimään ohjaajan viereen kentän reunaa pitkin. Siinä sitä sitten pussailtiin toisen koiran suorituksen ajan .

Tuomari päästi meidät kuitenkin vielä yrittämään liikkeitä - ei olisi kannattanut. . . ampumisen jälkeen neiti laahasi, väisteli, oli tosi kurja. Aloitettiin vielä jättävät, mutta pikku-musta oli haluton tulemaan koko kentälle (seuraavaksihan siellä voi vaikka räjähtää pommi). Ohjaaja antoi pikku-mustalle periksi ja keskeytti kokeen. . .

Ei siis tulosta tälläkään kertaa. Binka teki kesällä muutaman lähdön paikallaolosta ampumisen aikana, siedätyshoitoa harjoitettiin ja alkoi sujua hyvin. Viimeksi kokeiltiin ampumista tiistaina, eikä ollut mitään ongelmaa. Nyt takaisin lähtöruudussa . . . eniten harmittaa, että Binka on luonnetestattu laukausvarmaksi 2 1/2-vuotiaana, eikä ennen tätä kesää ampumisessa ole ollut ongelmia. . . kun edes olisi selitys sille, mistä moinen johtuu.

Kisajärjestäjille kiitokset siitä, että kun tottikset olivat ohi saatiin mennä Binkan kanssa vielä treenaamaan kentälle. Otettiin vähän seuraamisia, jättäviä ja noutoja. . . sitten vaan leikittiin, eikä neidillä ollut enää mitään paineita kentästä.