Tänään otettiin kelpo-tyttöjen kanssa suunta kohti Hyvinkäätä. Aamulla auton pakkasmittari näytti -30 ja kävi kyllä mielessä, että onko tässä mitään järkeä. Koko edeltävänä viikkona ei oltu treenattu ollenkaan. Ilmojen haltijoiden takia ulkoilut ovat olleet lähinnä lumihangessa pyörimistä, torstain toko-treenitkin jätettiin väliin pakkaslukemien takia. Onneksi koe oli lämpimässä hallissa. Tuomarina molemmille koirille oli Harri Laisi.

BRIXI:

1. Luoksepäästävyys 8,5: Oli niin luoksepäästävä, ettei malttanut odottaa tuomarin tulemista koiran luokse vann ryntäsi vauhdilla vastaan, kiehnasi jaloissa ja heilutti häntää .

2. Paikalla makaaminen 7: Liikkurin kysyttyä ovatko ohjaajat valmiit pikkukoiran päässä syttyi lamppu: "Hei, mä osaan tämän! Mä tiedän mitä tässä kuuluu tehdä!"   Pikkukoira putosi salamannopeasti maahan - mitä sitä käskyjä odottelemaan, kun homma on pienelle koiralle ihan selvä . Paikalla makaaminen oli sitten niin tylsää, että piti pyöritellä korvia ja päätä, takajalatkin on hyvä potkaista suoriksi taakse ja voihan sitä aina alkaa ryömiä eteenpäin, jos aika tulee pitkäksi .

3. Seuraaminen kytkettynä 7: Väljää, väljää. Eikä sitä aina ehdi muistaa mitään perusasentoja, kun hallissa tapahtuu koko ajan niin monta mielenkiintoista asiaa.

4. Seuraaminen taluttimetta 7: Sama meno jatkui kuin hihnassa seuraamisessakin.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Ei mitään huomautettavaa .

6. Luoksetulo 7: Viereisessä kehässä oli ylempien luokkien koirat kokeilemassa. Luoksetulo tehtiin niin, että ylempi luokka kokeili ohjaajan selän takana. Pikkukoira jäi hienosti istumaan, kutsusta reipasta vauhtia kohti, vasemmalta tiukka kaarros ohjaajan ohi ja kehänauhan viereen katsomaan, mitä nuo osaavat koirat oikein tekevät . Kutsusta pikkukoira tuli perusasentoon, eikä onneksi pyyhkinyt kehänauhan toiselle puolelle.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9: Pari kertaa ehdittiin harjoitella ennen kehään menoa ja harjoitus tuotti tulosta . Ilman käsiapuja!

8. Estehyppy 9: Meni hienosti . Pientä askeltamista esteen takana, mutta ihan hienosti meni.

9. Kokonaisvaikutus 8,5: Tuomari mainitsi, että koirassa on hieman virtaa .

YHTEENSÄ 157p. ALO 2

Ennen kehään menoa huomattiin vielä, että Brixiltä puuttuu kielestä pala , mihin lie nuolaissut pakkassäällä. Ei tuo kyllä koiraa näyttänyt mitenkään vaivaavan. Energisyys tuotti ohjaajalle päänvaivaa - koko viikon pieni ruskea on riekkunut sisällä ja sama meno jatkui hallissa.

BINKA:

1. Paikalla makaaminen 10: Pikkumustaa parhaimmillaan . Liikkuri huomautti kehään mennessä, että nyt sitten on se rauhallisempi koira mukana .

2. Seuraaminen taluttimetta 8: Ohjaaja sai huomautusta jäykästä kävelystä. . . pientä kisajännitystä ilmassa.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9: Ei tietoa mistä pistemenetys.

4. Luoksetulo 7: Pikkumusta alkoi ennakoimaan välimerkin lähestyessä "kohta tuo kuitenkin pysäyttää. . . " ja vauhti hidastui, hidastui, hidastui. Onneksi pysähtyi kokonaan vasta merkistä . Loppumatka sujuikin sitten hienosti.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9: Edelleen ei tietoa pistemenetyksestä.

6. Noutaminen 8,5: Ohjaaja unohti aamulla oman kapulan kotiin, joten nyt ensimmäisen kerran osallistuttiin järjestäjien kapulalla. Se ei pikkumustaa haitannut. Vauhdilla kapulalle, laaja kaarros vasemmalta koukaten ohjaajan eteen , kapulan pito oli tosi hyvä .

7. Kauko-ohjaus 6,5: Tätä ehdittiin pari kertaa harjoitella kehän laidalla. . . Lopputulos: "ISTU" - pikkumusta makaa ja katsoo suoraan ohjaajaa silmiin, "ISTU" -  edes korva ei heilahda, "ISTU" - pikkumusta nousee hienosti istumaan, loppuliikkeet menikin sitten hyvin.

8. Estehyppy 8: Koira hyppää esteen yli, kääntyy katsomaan, menee puoli-istuvaan asentoon mistä pudottautuu MAKAAMAAN esteen taakse. Kutsusta esteen yli vinoon ohjaajan eteen istumaan . Liikkuri totesikin, että ohjaajan kisajännitys alkoi selvästi paineistamaan koiraa.

9. Kokonaisvaikutus 8,5: Tuomari totesi, että koira teki reippaasti (verrattuna edelliseen kokeeseen), mutta yhteistyö ei nyt ollut parhaimmillaan - yhteys pätki , Soneran linjoissa oli vikaa.

YHTEENSÄ 164p. AVO 1 -> TK2, sij. 2.

Nyt tuli sitten pikkumustalle pakollinen koetauko. Voittajaluokan liikkeet eivät ole vielä kisakelpoisia, mutta katsotaan saadaanko kesään mennessä mitään aikaiseksi.

Eilen kisaili vuorostaan Aapo. Käytiin Ojangossa katsastamassa se uusi halli (oli kyllä hiano). Tarjolla oli kaksi Johanna Nybergin tuomaroimaa agirataa. Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja käytiin siinä sitten vielä vetämässä hallin takana metsälenkki.

Ensimmäisellä radalla oli pari kinkkisempää kohtaa, mutta oikeastaan aika kiva rata. Kepeille vienti oli meidän kompastuskivi. Kulma oli tosi vaikea, ja melkein kaikki koirat ottivatkin siitä virheitä. Loppurata oli sujuvaa menoa ja kontaktitkin sujui tosi hyvin. Tulos 5vp -5,43sek sij 4/21 .

Tokaa rataa olin katsellut jo minien ja medien aikana, että ei sovi meille. No ei se sopinutkaan. Alku meni ihan lupaavasti, mutta ohjaajan pasmat meni totaalisen sekaisin, kun Aapo ensin roiskaisi A:n kontaktin ja sitten ei irronnutkaan pituuden jälkeen putkeen, joka oli ihan nokan edessä. Loppurata hirveää sähellystä. Tuloksena HYL.

Keitan kanssa otettiin sitten tänä aamuna kalsaritokoja keittiössä. Kapulan pitoa ja kaukoja. Kaukoissa alettiin harjoitella maahan-seiso ja istu-seiso vaihtoja. Mehän ollaan tehty vaan istu-maahan-istu, kun on ollut pieni pelko koko liikkeen pilaamisesta. Pakkasen takia on pakko vaan uskaltautua tekemään uusiakin juttuja, kun sisällä ei kauheasti seuraamiskaavioita yms mahdu tekemään .