Taas on tullut aika luoda katsaus menneeseen vuoteen:

BINKA vietti hiljaiseloa kevättalven. Lumimäärän vähennyttyä aloitettiin haku- ja rauniotreenit. Juoksut tuli juostua ja huhtikuussa sitten suunnitellusti käytiin sterilisaatiossa.

Kohdun mukana sitten poistettiin pieneltä koiralta myös hajuaisti ja itseluottamus, joita sitten alettiin etsiä uudelleen. Binkan kanssa korkattiin hakukokeessa heikolla menestyksellä: toukokuussa SBCAK:n kokeessa itseluottamus oli vielä hukassa (tottis oli "tyhmää" ja metsäänkin voi pieni koira eksyä, jos menee liian kauaksi ohjaajasta) ja valitettavasti kokeen jälkeen huomattiin, että aikaisemmin laukausvarma koira on kehittänyt itselleen herkkyyden laukauksiin. Kesällä asiaa työstettiin ja käytiin uudelleen syyskussa hakukokeessa, jolloin ohjaaja jätti tottiksen kesken, koska pieni koira oli päättänyt laukausten jälkeen, että tottiskenttä on miinoitettu . Haun treenausta jatketaan edelleen ja aika näyttää saadaanko tuota ääniongelmaa hallintaan niin, että saataisiin vielä joskus se koulutustunnus.

Tokorintamalla tapahtui edistystä . Kesäkuussa saatiin vihdoin se kolmas koulutustunnukseen vaadittava 1-tulos alokasluokasta ja sitten olikin pakko alkaa opettelemaan avoimen luokan liikkeitä . Binka oppi kuin oppikin syksyn aikana noutamaan - se taisikin olla tämän vuoden suurin saavutus - ja noutaminen on nyt Binkan mielestä sikakivaa. Osallistuttiin rotuyhdistyksen toko-mestiksiin, mutta sijoitusta ei tullut 2-tuloksella. Avoimen luokan ensimmäinen ykkönen saatiin sitten joulukuussa.

Näyttelyissä käytiin vuoden aikana erikoisnäyttelyn verran: sieltä tuloksena EH.

AAPOn kanssa alkuvuodesta käytiin omatoimisesti treenaamassa agilityä. Maaliskuussa uskaltauduttiin ensimmäisiin virallisiin kisoihin, missä ei kuitenkaan tuloksilla juhlitty (2xhyl). Aapon keinu-/puomikammo otti kisoissa vallan. Sitä työstettiin sitten itsenäisesti ja ohjattujen treenien jatkuessa. Kesäkuussa napsahti ensimmäinen LUVA, toinen elokuussa ja viimeinen marraskuun lopussa. Syyskuussa osallistuttiin SBCAK:n agimestiksiin, mistä napsahti hienosti maxi1-luokan toinen sija.

Kaksi tokokoetta käytiin kokeilemassa koularin toivossa. Kesäkuussa Tampereelta oli kotiintuomisina 162,5p alo1 ja heinäkuun kokeessa maahanmenon nollautuessa tuloksena 149,5p alo2. Ehkä sitten ensi vuonna uudestaan.

Hakua treenattiin koko kesä ja maaston suhteen edistyttiin tosi hyvin. Harmi vain, että se tottispuoli ei ole ihan niin helppo.

Näytelmärintamalla oli kaksi näyttelyä Lahden KV huhtikuussa tuloksena PU2 VACACIB ja kesäkuussa erkkari tuloksena VAL ERI2. Aapo käväisi vappuviikonloppuna luonnetestissä saavuttaen hienosti pisteet +154 laukauskokematon, hyväksytty -> uusi valio oli leivottu!

BRIXI on yrittänyt vuoden aikana kasvaa aikuiseksi vaihtelevalla menestyksellä. Terveystarkastuksissa käytiin toukokuussa: parasta A-ryhmää . Kesällä treenattiin hakua ja käytiin raunoilla. Ilmaisua alettiin kaivella esille. Kokeisiin meillä on kuitenkin vielä matkaa. Syksyllä molemmilta kelpo-tytöiltä jätettiin rauniotreenit tauolle ajanpuutteen vuoksi, mutta hakua jatketaan niin kauan kuin lumitilanne sen sallii.

Elokuussa  saatiin ALO1 ensimmäisissä tokokokeissa, minkä jälkeen tapahtuikin sitten pieni laskusuhdanne ja joulukuussa jäättin harmittavasti vain 1/2 pisteen päähän ykköstuloksesta. Osallistuttiin myös yhdistyksen toko-mestiksiin ja tuloksena oli alokasluokan 3:s sija tuloksella 150p ALO2 .

Brixi kävi luonnetestissä lokakuussa, mistä harmittavasti tuli tulos +18pist laukauskokematon HYL. Eniten tässä jäi harmittamaan se, että koira olisi päässyt viikon kuluttua luonnetestistä varasijalta MH-kuvaukseen, mikä jäi nyt sitten tänä syksynä tekemättä. Aika näyttää mennääkö uusimaan luonnetesti vielä joskus.

BH-kokeilemassa käytiin syksyllä pari kertaa heikolla menestyksellä. Jälkikäteen ajatellen ensimmäinen koe oli liian pian luonnetestin jälkeen: koira oli epäileväinen koko kenttää kohtaan, minkä ohjaaja ymmärsi vasta paikan päällä. Toisella kerralla joulukuinen sateinen ilmasto ei sopinut autiomaan koiralle, joka kylmästi kieltäytyi menemästä makaamaan märkään maahan . Onneksi BH-kokeen saa uusia tarvittaessa loputtomasti, joten eiköhän meidät vielä kokeessa nähdä .

Näyttelyissä käytiin vuoden aikana viisi kertaa: niistä tuloksena 4 x SA, 3 x SERT, 1 X VARACA  ja 1 x ROP.

KEITA-vappupallero syntyi pitkän odotuksen jälkeen keväällä. Kesäkuussa neiti muutti sitten taloon. Siitä saakka on yritetty kasvaa ja kasvaa ja on siinä onnistuttukin. Keitan kanssa on treenattu alusta asti tokoa ja hakua, myös agility on ollut mukana kuvioissa, mutta hyvin pieninä annoksina. Jälkeä kokeiltiin kesällä, mutta yksinkertaisesti aika ei riitä kaikkeen.

Lampaitakin päästiin lokakuussa katsomaan. Ensimmäinen pentunäyttely käytiin marraskuussa Messarissa tuloksena ROP-pentu.

Yhditysaktiiveinakin on vuoden mittaan toimittu ja eiköhän taas ensi vuonna osallistuta tapahtumien järjestämiseen mahdollisuuksien rajoissa.