Messari on nyt takanapäin ja jaloissa makaa erittäin väsynyt kelpie-poika. Lauantaina juututtiin ruuhkaan ja puolisen tuntia katseltiin liikennevaloja "punainen, vihreä, punainen, vihreä..." ja auto ei liikahtanutkaan. Todettiin sitten, että messarin parkkipaikalle on turha yrittää ja päädyttiin ajamaan Hartwall Areenalle, missä oli siihen aikaan vielä paljon tilaa. Siitä sitten käveltiin lyhyt matka messariin.

Aapo oli ilmoitettu molemmille päiville, kuten myös pojan siskot Kyra ja Jade. Myös Aapon paras kaveri Sara-collie oli menossa mukana. Sara korkkasi virallisen uransa ollen hienosti NUO ERI3. Onnea vielä tätäkin kautta! Lauantaille oli ilmoitettu 32 koiraa, joista paikalla oli ilmeisesti 31. Junnu-uroksia oli 8, joista Aapo tietenkin esiintyi viimeisenä. Tuomarina oli tanskalainen Jörgen Hidse, joka arvosteli Aapon näin: "Excellen type. Good size. Masculin. Excellent head. Good topline. Well angulated. Good body. Moves well. Good temperament." JUN ERI3. Tuomari sanoi kehään mennessä, ettei Aapolla ole karvoja silmien ympärillä. Junnuvoittajan titteli jäi saamatta, mutta se meni Aapon serkkupojalle (Bestseller Kova Meno), joka nappasi myös voittaja-tittelin. Oli kyllä upean näköinen nuori kelpie.

Tänään mentiin sitten aikaisemmin ja saatiin auto messarin parkkiin ennen ruuhkaa. Koiria oli ilmoitettu 33 ja paikalla oli 31. Junnu-uroksia oli tänään 7, ja jälleen kerran Aapon esiintymisvuoro oli viimeinen. Tuomarina tänään sveitsiläinen Barbara Muller, joka sanoi Aaposta seuraavaa: "Well bodied and boned. Head fitting well to the size. Quite pleasing expression. Rather round eyes. Good tailset and very well muscled. Moves nicely when settled. Should built up a bit confidence. Well presented." JUN ERI. Luokkasijoitus jäi sitten saamatta, kun uroksista 5 sai erin, mutta eipä tuo ole ihmekään, kun Aapo on niin eri näköinen kuin kaikki muut: mikä ei kuulu joukkoon? Aapolla kun on tuota turkkia hieman.. kröhöm.. runsaasti ja kokoakin on huomattavasti vähemmän kuin muilla. Aapo oli muihin uroksiin verrattuna ihan kääpiö.

Molemmilta päiviltä Aapo sai tosi hienot arvostelut ja ei voi olla kuin tyytyväinen. Kilpailu oli todella kova tasoinen ja paikalla oli mahtava määrä todella upeita koiria (niin junnuissa kuin muissakin luokissa). Oli kiva nähdä paljon kelpie-ihmisiä ja tietysti myös niitä kelpieitä. Aapon Kapo-iskäkin nähtiin ja kyllä tuossa pojassa on isänsä näköä, vaikka onkin tuollainen mini-versio.

Viime viikkoina ei ole oikein ehditty treenailemaan. Tottis-kentällä on koiruuksien kanssa käyty. Jos säämiehen lupaama ennuste pitää paikkansa, niin jää treenailu vähemmälle ennen joulua. . . ja juuri kun saatiin ostettua "joululahjaksi" uusi koirahäkki autoon. Nyt saadaan sitten nuo tytöt ja poika tarvittaessa erotettua autossakin toisistaan.

Binka ei ainakaan vielä ole osoittanut valeraskauden merkkejä , toivottavasti ne jää tällä kertaa tulematta.

Brixi kasvaa kovaa vauhtia. Onneksi tuo pikkuneiti osaa rauhoittuakin. Kelpie-pentu voi sitten nukkua missä tahansa. . .

. . . sohvalla. . .

. . . lähekkäin. . .

. . . tai päällekkäin.