Niinhän se on, että kun toiselta puolelta paranee, niin toiselta hajoaa frown. Eilen tehtiin kevään ensimmäiset esineruututreenit. Pikku-ruskea ei ollut viime kesänä ollenkaan jyvällä asiasta (oli sitä mieltä, että metsästä etsitään vain ukkoja). Nyt pikkukoira etsi innoissaan ja malttoi jopa palauttaa esineen smiley. Jälkikin ajettiin ja meni hienosti. Tottistelemassa on oltu pari kertaa ja pikku-ruskea on pitänyt paikkansa hyvin ja kiertänyt jopa ihmisryhmää hienosti, mutta sitten. . .

Tänään ajettiin Keravalle toko-kokeeseen. Tuomarina oli Riikka Pulliainen.

1. Luoksepäästävyys 10: Pikku-koira melkein pysyi istumassa. Tuomarin silittäessä oli kuitenkin ihan pakko päästä jalkoihin pyörähtämään. Ei onneksi aiheuttanut pistemenetyksiä.

2. Paikalla makaaminen 8: Pikku-koira oli ajatuksissaan ja tarvitsi kaksoiskäskyn maahanmenoon ja ylösnousuun blush. Pysyi kuitenkin hienosti paikoillaan vaikka vieressä oleva koira lähti hiippailemaan.

3. Seuraaminen kytkettynä 5: Tästä ne ongelmat sitten alkoivat. Liike alkoi hienosti, mutta sitten levisi kuin Jokisen eväät sad. Kehän reunalla oli naisihminen ajelemassa sähköpyörätuolilla - sellaisiin hirvityksiin ei sitten ollakaan vielä törmätty. Olisi siellä ollut vähän kauempana pyörätiekin, mutta siinä kehänauhan ulkopuolella nurmikentällä oli niin kiva kuljetella pikkulasta. Moiselle kummajaiselle ei pikku-koira oiken uskaltanut kääntää selkäänsä ja katsetta siitä ei voinut irroitaa, joten ohjaaja huomasi kävelevänsä itsekseen.

4. Seuraaminen taluttimetta 5: Sama juttu kuin edellä. . . mutta tiesittekö, että sähköpyörätuolilla pakittaessa tulee piip-piip-piip-piip ihan kuin isommallakin autolla surprise.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5: Oli ollut tuomarin mukaan aavistuksen hidas. Koira otti sähköpyörätuolista niin paljon häiriötä, että tuomari oli reilu ja siirsi liikkeen aloituksen kauemmaksi ärsykkeestä.

6. Luoksetulo 8: Oli hidas ja tuli vinon sivulle istumaan.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7: Liike tehtiin kohti sähköpyörätuolia. Liikkeelle lähtö oli koiralla hidas ja pysähdyksessä steppaili vähän perään. Ihme, että yleensä pysähtyi surprise. Olin nimittäin ihan varma, ettei pysähdy, kun tuijoitti - arvatkaa mitä?!?

8. Estehyppy 9: Pisteen menetys tuli siitä, kun koira hypähti sivulle (este oli kehänauhan vieressä teltan ja sähköpyörätuolin edessä ja koiran ollessa esteen takana, joku niistää töräytti voimalla blush)

9. Kokonaisvaikutus 8: Tuomarin mukaan koira osaa, mutta tänään oli keskittymisvaikeuksia. . . no, edellisessä kokeessa skeittaajat, nyt sähköpyörätuoli - Mitähän seuraavaksi?

YHTEENSÄ 147p. ALO2
Ei tullut sitä ykköstä tälläkään kertaa. Nyt tässä pohdin, mihin mennään seuraavaksi treenaamaan: invalidisäätiölle, lentokentälle, rakennustyömaalle????