Nyt ne puuttuvat pisteet sitten saatiin . Eilen illalla tuli treenien aikaan puhelu, missä tarjottiin koepaikkaa tälle päivälle Koivukylään. Aluksi harmitti, että koepaikkoja oli vain yksi, mutta kun päästiin koepaikalle huomattiin, että koko kokeen ajan oli korismatsi menossa kentän toisella laidalla. Osa koirista tähän reagoi ja Aapo olisi reagoinut aivan varmasti, joten harmitus jäi siihen.

Ennen koetta käytiin Binkan kanssa lämmittelemässä ja leikkimässä - kaikki hyvin - mutta kun päästiin kentän laidalle, niin pieni kelpie alkoi roikottamaan korvaansa ja ravistelemaan päätään, pallollakaan ei voinut leikkiä . . . sitten koko koira löi hilseelle!!! APUA!!! Miten tässä luodaan rentoa ja mukavaa kokemusta koiralle. Kävi mielessä hypätä autoon ja unohtaa koko toko. Onni onnettomuudessa oli, että tuomari päätti pitää kahvitauon: Binkan kanssa vietettiin rauhoittelu-aikaa, tyttö puski ja pussasi. Sitten kaivettiin "maalimiesmotivaatio" esiin: pallo käteen, haukutus ja palkka. Se toimi!!! Binka löysi kisavireen.  Tuomarina oli Riikka Pulliainen.

1. Luoksepäästävyys 10: Otin koiran istumaan sivulle (ei siis seuraamaan tai pitämään kontaktia, kunhan vain takapuoli pysyisi maassa). Tuomari osasi lähestyä koiraa oikein, eikä kumartunut päälle, rapsutellut, eikä muutenkaan tehnyt mitään ihmeellistä. Binka salli kosketuksen, eikä yrittänyt uida liiveihin

2. Paikalla makaaminen 10: Ohjaajan mielestä maahanmeno oli edelleen hieman hidas. Koira pysyi paikallaan hyvin katse ohjaajassa. Tosin ohjaajalle tuli kesken paikalla makaamisen tunne, että koira odottaa luoksekutsua , siitä sitten oma katse kohti yläilmoja, ettei vahingossakaan provosoi koiraa virhesuoritukseen.

3. Seuraaminen kytkettynä 8: Meidän paras suoritus ikinä kokeessa . Hihna ei kiristynyt kertaakaan, vaikka koira seilasi ajoittain. Käännöksissäkin pysyi kohtalaisesti mukana.

4. Seuraaminen taluttimetta 7 1/2: Seuraaminen edelleen seilaavaa ajoittain, mutta tuomarin mukaan ajoittain piti paikkansa hyvin.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8: Maahanmeno oli hidas. Tuomari huomautti ohjaajalle taaksepäin kurkkaamisesta (pakko sitä jotakin oli tehdä, kun ei ole silmiä selässä), mainitsi vielä, että ohjaaja ei antanut käsiapua

6. Luoksetulo 9: Luoksetulo olisi voinut olla vauhdikkaampi - oli ohjaajankin mielestä hitaampi kuin edellisessä kokeessa. Eteen istumisessa asento oli hieman vino, siitä kuitenkin yhdellä pyörähdyksellä perusasentoon

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 1/2: Koira oli hieman steppaillut seistessään. Pysyi kuitenkin hyvin paikallaan ohjaajan palatessa viereen seisomaan.

8. Estehyppy 9: Tuomari neuvoi ohjaajaa taktikoimaan seuraavassa kokeessa (ohjaaja ei tätä osaa). Loikka meni vähän pitkäksi. Ohjaaja antoi seiso-käskyn koiran ollessa ilmassa, jolloin koira palasi takaisinpäin vähän esteen sivulle seisomaan.

9. Kokonaisvaikutus 9: Paras ikinä . Koira ei ollut paineistunut. Vaikka ohjaaja vapautti liikkeiden välillä, niin tuo ihana pikku-musta istui perusasennossa hyvässä kontaktissa koko ajan. Tuomari oli sitä mieltä, että koira pystyy parempaan kuin mitä tänään teki . Ohjaaja on sitä mieltä, ettei ohjaaja välttämättä pysty parempaan kuin mitä tänään teki .

Pisteitää yhteensä 173 ALO1, TK1