Blogin päivityksestä päässyt taas vierähtämään aikaa pari viikkoa. Paljon on sattunut ja tapahtunut. Milla kävi Aapon kanssa Hyvinkäällä agi-kisoissa saaliina toinen nollarata . Vielä sitä viimeistä ollaan vailla, mutta eiköhän sekin sieltä vielä tule. Osallistuttuihin kisoihin nähden ollaan ihan tyytyväisiä noista kahdesta nollasta, kun niitä kisailmoja jouduttiin välillä jo perumaankin.

Ollaan oltu myös yhdistysaktiiveja ja puuhasteltiin yksi viikonloppu yhdistyksen BH-kokeen parissa. Onnea kaikille tavoitteeseen päässeille koirakoille .

Viime lauantaina Milla ajeli Keitan ja Aapon kanssa pentutreffeille hakupäivälle Tampereelle. Päivä oli pitkä, mutta mukava. On se merkillistä, miten nopeasti koiranpennut kasvavat. Tosi reippaita hienoja pentuja kaikki .

Sitten on treenailtu tottista, tokoa, hakua vähän siellä sun täällä ja raunioillakin on käyty. Tuntuu siltä, että joka ilta on jotakin ohjelmaa jossakin päin. . . ajatus oli, että loppukesä vähän rauhoittuisi, mutta ei tuo vauhti ole hiljentynyt koko kesänä . Aapo on alkanut treeneissä taas häröilemään tosissaan. . . paikalla olossa koira juoksee ampumisen aikana ampujan luokse ihmettelemään (onko tuo nyt sitten tulkittavissa laukausalttiudeksi vai laukausaddiktioksi?!?) Sen jälkeen A-esteen päälle keikkumaan ja katselemaan maisemia . Syytä moiseen käytökseen ihmeteltiin monta päivää, mutta eilen sitten selvisi se todennäköisin häröilyn aiheuttaja: Brixillä alkoi juoksu!!! Muuten Aapo ei osoita aivan hirveätä kiinnostusta, mutta eihän sitä voi tosi mies tehdä mitään älykästä, kun aromit leijuvat nenässä .

Binkan kanssa käytiin sunnuntaina toko-kokeessa Nurmijärvellä. Tuomarina oli Pernilla Tallberg.

1. Paikalla makaaminen 0: Binkan varma liike . Voi, kyllä koira paikallaan pysyi koko liikkeen ajan, mutta se maahanmeno. . . ensimmäisellä käskyllä koira kääntää päätään ohjaajaan päin "TÄH?!". Toisellä käskyllä ilmekään ei värähdä "Sanoitko jotakin?!". Kolmannella käskyllä koira hitaasti valuu maahan "Hmph, olisit heti sanonut. . . " Ohjaaja kuuli korvissaan hiljaisen äänen "Puhelin johon yrititte soittaa on kiinni tai peittoalueen ulkopuolella. Olkaa hyvä ja tarkistakaa numerovalinta"

2. Seuraaminen taluttimetta 7: Välillä edisti ja seilasi - tätä työstetään edelleen, mutta käännökset on parantuneet huimasti

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7: Seuraamisesta kun rokotetaan joka liikkeessä ja vielä se maahanmeno oli hidas niin eihän siitä paljon pisteitä jää kotiin vietäväksi

4. Luoksetulo 5: "Tulen, tulen, kun ennätän. . . " siinä ei taas vauhti juuri päätä huimannut. Pysäytyksessä tarvittiin taas kaksi käskyä - koiran ilme tuntui sanovan:"tullaan vai seistään, koeta jo päättää".

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0: "Seuraan, seuraan. . . täältä tullaan" . Tyynesti koira jatkaa kulkuaan käskystä huolimatta "puhelin johon yrititte soittaa on edelleen suljettuna tai. . . ". Toinen tiukka käsky, jolloin oli jo käännyttävä koiraan päin ja senhän tuomari sitten tulkitsi kolmanneksi käskyksi. . .

6. Noutaminen 5: Tällä kertaa ohjaajan heitto onnistui. Koira lähtee iloisesti juosten kohti kapulaa, poimii sen suuhun. . . pysähtyy. . . pudottaa kapulan. . . seisoo keskellä kenttää: "Ai täällä on tällainen näköala?! Tuolla seisoo ihmisiä, tuollakin on ihmisiä, tuolla ihmisellä on kamera, näkyvät laittaneen tänne kanttiininkin? Kas, mammakin tuolla seisoo, haluaisiko sen tuon kapulan??? No, ehkä vien sen sille. . ." Pikku-musta poimii kapulan suuhunsa, juoksee iloisesti ohjaajan luokse, PUDOTTAA KAPULAN OHJAAJAN VARPAILLE  ja jää viereen seisomaan häntä heiluen.

7. Kauko-ohjaus 8: Jos jostakin voi tässä kokeessa olla iloinen, niin tästä . Tuomarin mukaan istumaan noustessa koiran peppu liikkui yhteensä n. 10cm eteenpäin - pari viikkoa sitten se liikkui vielä koiran mitan joka liikkeessä.

8. Estehypppy 0: Pikku-musta hyppää iloisesti esteen yli, jostakin aivan merkillisestä syystä ottaa laukka-askelia esteen takana ja päätyy etuviistoon esteen sivulle . Istuu käskystä, mutta ilme on sen näköinen, että "Täh?!?"  ja tietenkin takaisin tullessa kiertää esteen . . . ja koska tämä on tokoa, niin nollille meni. . .

9. Kokonaisvaikutus 7: Tuomarin mukaan koira oli vähän muissa maailmoissa - AI, MITEN NIIN!!!!

Yhteensä 84 pistettä, eikä tulosta. Tämä oli kyllä meidän toko-kokeiden pohjanoteeraus, mutta jos pitää aina pyrkiä iloitsemaan jostakin, niin koira ei todellakaan kokenut mitään paineita kisakentällä olemisesta. Kokeen jälkeen ei tiennyt olisiko itkenyt vai nauranut. . . kamala esitys, mutta pikku-musta oli niin täynnä rakkautta ja tosi tyytyväinen itseensä.